Okénko do Korfballeague – 1.semifinálové zápasy

V prvním semifinálových kláních a sebe narazily nejlepší týmy letošní Korfballeague a vyprodané sportovní haly mohly sledovat špičkové sportovní výkony.

KZ - PKC 18:22 (na zápasy 0:1)

Favoritem tohoto duelu byl jednoznačně papendrechtský PKC, který v této sezóně ještě nepoznal hořkost porážky v domácí soutěži a ani v Poháru mistrů evropských zemí. Domácí družstvo KZ sice na začátku utkání krátce vedlo 2:1, ale již v deváté minutě si domácí trenér byl nucen vybrat první oddechový čas, aby zastavil „lavinu“ PKC za stavu 3:7. To se mu povedlo jen krátkodobě, neboť v poločase vedli hosté 8:13 a vstoupili skvostně i do poločasu druhého a rázem to bylo 8:16, což při současné formě PKC znamenalo, že k překvapení asi nedojde. Domácí se sice ještě dokázali vrátit do zápasu, ale snížit na více než čtyřkošový rozdíl se jim nepodařilo.

 

Blauw Wit - TOP 27:26 (na zápasy 1:0)

Domácí Blauw Wit Amsterdam potvrdil, že to na TOP v letošní sezóně umí a porazil je ve druhém zápase ze třech. V průběhu zápasu sice většinou vedli hosté ze Sassenheimu, ale závěr utkání patřil domácím. Ve vyprodané hale panovala fantastická atmosféra a na hřišti to nejednou mezi hráči po ostrých soubojích dosti jiskřilo. Domácí charizmatický trenér a bývalý kapitán nizozemské reprezentace Barry Schep svůj tým neustále burcoval a vyplatilo se to. V poslední minutě vstřelil rozhodující koš anglický reprezentant Otto Fabius, který podal životní výkon a v euforii si užíval ovací zaplněných tribun. Hostující TOP měl ještě dostatek času na vyrovnání, připravil si velmi dobrý útok, ve kterém neproměnil volný hod i několik velmi dobrých šancí, kdy míč poskakoval na obroučce, ale skórovat nedokázal a domácí radost mohla propuknout naplno.


Komentáře

komentáře Disqus