Finále školního korfbalového poháru už tuto středu

Školní korfbalový pohár zná všech 12 finalistů, kteří se již pilně připravují na velké finále, které se bude konat tuto středu 6.dubna v hale Tatranu Bohunice. Současně na třech hřištích se odehrají souboje o medaile v letošním prvním ročníku této soutěže brněnských základních škol.

Po šesti družstvech ve dvou věkových kategoriích nastoupí od 8:30 do 12:30 proti svým vrstevníkům z různých částí Brna. Mezi dvanáct nejlepších týmů Brna se kvalifikovalo 10 různých škol. ZŠ Otevřená ze Žebětína a ZŠ Pastviny z Komína si vybojovaly postup v obou kategoriích a budou mít na finále dvojnásobné zastoupení. Další účastníci v kategorii Přípravek z 2. a 3. ročníku jsou: ZŠ Arménská z Bohunic, ZŠ Heyrovského z Bystrce, ZŠ Labská ze Starého Lískovce a ZŠ Sirotkova ze Žabovřesk. V kategorii Minižáci, 4. a 5. ročník, se do finále kromě dvou zmíněných škol kvalifikovaly také následující školy: ze Starého Lískovce ZŠ Bosonožská a ZŠ Elišky Přemyslovny, ZŠ Jana Babáka ze Žabovřesk a ZŠ Laštůvkova z Bystrce. V turnajovém systému každý s každým odehrají v tomto finálovém kole všechna družstva po pěti zápasech.

Záštitu nad finálovým dnem převzal starosta městské části Brno-Bohunice, Ing. Antonín Crha, který přijde osobně předat velkého množství připravených cen, pohárů, medailí, vstupenek na MS do 23 let v Olomouci a mnoho dalších sladkých odměn. Oceněni budou také nejlepší střelec a střelkyně v obou kategoriích. Celý průběh turnaje bude natáčet také školní televize ze ZŠ Laštůvkova. Vyvrcholení turnaje je naplánováno na 12:30 s následným předáním cen od 12:45.

Školní korfbalový pohár je organizován Korfbal klubem Brno a Českým korfbalovým svazem pod projektem „KORFBAL DO ŠKOL“ podporovaném z prostředků těchto subjektů:

Magistrát statutárního města Brna

Jihomoravský kraj

Městská část Brno – Bystrc


Komentáře

komentáře Disqus