Z bystrckého derby postoupili do finále dvě školy

V poslední den před velikonočními prázdninami se v městské části Bystrc odehrálo oblastní kolo školního poháru, kterého se zúčastnila družstva domácí ZŠ Laštůvkova, která přivítala sousedy ze ZŠ Heyrovského. Na programu byly v jednom dni obě věkové kategorie.

Oblastní kolo začalo mladší kategorii přípravek, které se účastnila dvě družstva ze ZŠ Laštůvkové a ZŠ Heyrovského vyslala družstvo třetího ročníku. V prvním zápase mezi domácími týmy potvrdili svou věkovou výhodu třeťáci, když porazili druháky jednoznačně 8:0. Stejný průběh měl i druhý zápas, ve kterém děti z Heyrovského porazili druháky z Laštůvkové ještě výrazněji 13:3. V posledním zápase téhle kategorie se tedy mělo rozhodnout o vítězi turnaje. Očekával se vyrovnaný průběh, ale třeťáci z Heyráku vedli hned od začátku zápasu a třeťákům nedali žádnou šanci. Po výsledku 10:2 tedy postoupilo do finále družstvo třeťáků ze ZŠ Heyrovského. Nejlepším střelcem byl v kategorii přípravky Viktor Šikral z Heyrovského, který skóroval 6 košů.

Pořadí kategorie přípravek:

1.místo: ZŠ Heyrovského, 3.ročník          4 body

2.místo: ZŠ Laštůvkova, 3.ročník              2 body

3.místo: ZŠ Laštůvkova, 2.ročník              0 bodů

Od 10:00 následně začal turnaj kategorie minižáků, do kterého obě školy postavily družstva čtvrťáků a páťáků. V úvodním zápase mezi domácími družstvy byli lepšími děti z 5.ročníku, když čtvrťáky porazili 5:2. V druhém zápase mezi družstvy z Heyrovského také vyhráli páťáci, když čtvrťákům nedovolili vstřelit ani jediný koš. V dalším zápase vyhráli domácí páťáci nad čtvrťáky Z Heyráku vysoko 13:1. Následující zápasy byly velmi vyrovnané, o co se postarali hlavně čtvrťáci z Laštůvkové. Nejdřív potrápili starší páťáky z Heyrovského a prohráli s nimi jen o jeden koš. Poté se trochu trápili aj proti čtvrťákům z Heyráku, kterým nakonec podlehli po chudém výsledku 2:1. V posledním zápase mezi páťáky obou škol se rozhodovalo o postupujícím do finálového turnaje. Větší zkušenosti ukázali děti z Laštůvkové, které měli mezi sebou až 3 zástupce Korfbal klubu Brno. Po výhře 6:1 se tedy zaslouženě radovali z postupu mezi 6 nejlepších družstev v kategorii minižáků. Nejlepšími střelci se s 5 koši stali Michaela Škodová a Martin Němeček, oba z vítězného družstva.

Pořadí kategorie minižáků:

1.místo: ZŠ Laštůvkova, 5.ročník              6 bodů

2.místo: ZŠ Heyrovského, 5.ročník          4 body

3.místo: ZŠ Heyrovského, 4.ročník          2 body

4.místo: ZŠ Laštůvkova, 4.ročník              0 bodů

Do finálového kola se tedy z Bystrce kvalifikovala ZŠ Heyrovského ze svým týmem z 3.ročníku a ZŠ Laštůvkova s družstvem páťáků.


Komentáře

komentáře Disqus