U17: Předposlední den soustředění

Sobotní reprezentační den nastartovaly trenérky Zuzka s Klárkou kratičkým výběhem po okolí. Hráči se tak probrali, provětrali a připravili své svaly na budoucí výkon.

Lehce po desáté dopolední vyrazila reprezentace do 17 let za svými posledními soupeři do několik kilometrů vzdáleného městečka s názvem Ouden. V plánu byly dva zápasy rozdělené na třetiny po 25 minutách.

 

ČR x U15 KV Quick'21    9:1 (4:0, 5:0)

Prvním soupeřem se stali hráči KV Quick’21 do 15 let. Hrálo se venku, všude foukalo, ale naši zvládli své pozice jak na útočné, tak na obranné půlce. Do každé třetiny vstoupila vždy jiná osmička hráčů, v navyšování skóre se však pokračovalo. Obránci proti svým nižším a mladším soupeřům působili velmi sebejistě a celkově jim dovolili jen jeden koš. V útoku i přes větrné počasí byli naši úspěšnější, v první třetině skórovali hned čtyřikrát, ve druhé třetině další česká osmička přispěla jedním košem a ti poslední taktéž uhráli vítěznou partii s výsledkem 4:1. První utkání tedy skončilo s krásným výsledkem 9:1.

Střelci: Tomáš Čihák 2, Lenka Pospíšilová 2, Michael Hák 1, Martin Jiřička 1, Jan Toufar 1, Kristýna Holubčíková 1, Katka Foretová 1

 

ČR x U17 KV Quick '21     5:10 (2:4, 3:6)

V druhém třítřetinovém klání Češi nastoupili proti starším, zkušenějším a na větrné počasí zvyklým protihráčům. Tentokrát obrana měla více práce než v předchozím snažení, Holanďani více utíkali, dokázali se více prosadit i jejich střelba byla mnohem přesnější. Naši se snažili hrát dle pokynů trenérů, zkoušeli si různé taktiky a zároveň si upevňovali základní korfbalové dovednosti. Konečné skóre se zastavilo na výsledku 5:10, ve třetinách 2:4 a 3:6.

Střelci: Tomáš Čihák 1, Martin Jiřička 1, Sára Sahatciu 1, Marek Štěpánek 1, Sára Součková 1

 

Slovo trenérů: 

Chtěli jsme našim juniorům ukázati i další stránku holandského korfbalu. Brzy na jaře začínají venkovní zápasy. I když v době našich utkání bylo to nejlepší počasí z celého pobytu, panoval poměrně silný vítr, který ovlivňoval herní výkon českých hráčů. Přestože jsme hráli nejdříve se slabším soupeřem, úspěšnost zakončení na množství šancí nebyla velká. Chtěli jsme, aby si všichni zahráli a vyzkoušleli si hrát jak proti slabšímu, tak i proti silnějšímu soupeři. Druhý zápas byl o poznání obtížnější a bylo to znát na herním projevu obou týmů. Naši překvapili dobrou obranou, ale v útoku pokulhávali. Což se dá ale přičíst venkovním podmínkám. Věříme, že když bychom se stejným soupeřem hráli v hale, z obou dvou stran by byl zápas úplně jiný.

 

Po zápasech se všichni vydali do Leeuwardenu podpořit své starší kolegy na zápas proti Portugalsku. Stejně jako oni nám vytvořili včera skvělou atmosféru, tak i my jsme podpořili jejich dnešní výkon skandováním, poskakováním a vyvoláváním povzbuzujících hesel.

Zítřejší náplň dne bude velmi jednoduchá. Úklid, trénink, oběd a odjezd zpátky do Prahy se zastávkou v Leeuwardenu.

 


Komentáře

komentáře Disqus