Světový pohár U 19 – den druhý

Český republika – Holandsko 27:4 (11:1)

Druhý den turnaje čekal na korfbalovou reprezentaci souboj s favoritem na celkové prvenství na turnaji, domácím Holandskem. Češi se v prosadili  z prvního útoku a ujali se vedení 1:0, které jim podle papírových předpokladů ale dlouho nevydrželo. Onen první koš byl také pro první poločas jediný, který mladí reprezentanti dokázali vstřelit. Poločasový výsledek 11:1 nenasvědčoval žádnému překvapení. Češi se pak do konce utkání dokázali trefit ještě 3x, což zrekapitulovalo dlouhodobý rozdíl ve kvalitě a  výkonosti obou týmů.

 

Česká republika – Portugalsko 13:15 (7:1)

Druhý zápas dnešního dne byl pro ČR soubojem o celkové třetí místo v nadstavbové skupině a tím pádem i o teoreticky výhodnější pozici pro nedělní boje. Český výběr se postavil tradičnímu, a popravdě neoblíbenému, rivalovi z Portugalska. Již po pár minutách hry bylo jasné, že jak čeští trenéři, tak i trenéři z Portugalska připravili své výběry na soupeřův styl hry. Češi ovšem hned v prvním útoku propadli a soupeř se ujal vedení 1:0. Za celou první půli se lvíčata trefila pouze jedinkrát a děsivý poločas skončil 7:1 ve prospěch Portugalska. Soupeř byl technicky i fyzicky výše než Češi a také taktické pokyny z lavičky plnili portugalští hráči poctivěji než naši hráči. V celkovém součtu Portugalci nedali českému výběru šanci a jasně zvítězili 13:5.

 

Český výběr obsadil v nadstavbové skupině poslední 4. místo a v neděli se utká s Anglií, která stejně jako Německo překvapivě prohrála s Dominikánskou republikou, která se turnaje účastní poprvé ve své historii. První účast korfbalové exotického soupeře je výsledkovou „bombou“ turnaje, která však pravděpodobně nebude náhodná. Minulý týden totiž výběr hráčů z latinské Ameriky obsadil 5.místo na Světovém poháru nižší věkové kategorie do 17 let.

 

 

Komentáře

komentáře Disqus