3. reprezentační den u17

Třetí reprezentační den lvíčat do 17 let měl jasný průběh. Dopoledne potrénovat, odpoledne vychytat detaily a večer se postavit dvěma místním celkům – výběru do 15 let a do 17 let.

Dopolední trénink byl opět rozdělen na dvě části – herní a kondičně-koordinační. Odpolední tréninkový blok byl zaměřen hlavně na techniku a konkrétní herní situace. Správná střelba ze stabilní pozice, rozehrání volných hodů z různého postavení a nakonec hra čtyři na čtyři.

Na večerní zápasy se dokonce přijeli podívat i spoluhráči z U19. Vytvořili tím svým mladším spoluhráčům perfektní atmosféru, jež vedla k intenzivnější radosti ze hry a lepším výsledkům.

 

1. utkání 8:16 (2:9)

Utkání s místními mládežníky mladšími 15 let zahájil rozhodčí jemným hvizdem. Naši se zprvu Holanďanů báli, ale po několika minutách si na jejich tempo zvykli a postavili se výzvě čelem. Jako první se ve své reprezentační kariéře strefil Adam Leznar, následovaný nejmenší hráčkou na palubovce Aničkou Literovou. V průběhu prvního i druhého poločasu jsme ve hře mohli vidět urputnou obranu, boj o míč, pěkné útočné i obranné doskoky a mnoho šancí na zakončení. Bohužel úspěšnost střel nebyla tak vysoká jako u soupeřů. I tak ale nejmladší členové ze všech reprezentací uhráli s Holanďany pěkný výsledek 8:16

Střelci: Anička Literová 3, Tomáš Čihák 2, Adam Leznar 1

Slovo trenéra Jakuba Máši: Cílem tohoto zápasu bylo, aby všichni dostali dostatečný prostor na hřišti, aby si užili atmosféru s holandským soupeřem. V prvních minutách byl vidět respekt k soupeři, ale největší trému protrhl Adamův koš. Ten nám ukázal, že jsme schopni se prosadit. V průběhu zápasu se to zlepšovalo, až jsme dokázali posledních pět minut utkání vyhrát 4:0, což považuji za takové malé, ale důležité vítězství.

 

2. utkání 11:29 (6:18)

Do druhého zápasu vkročili hráči proti místním mladším 17 let. Herní projev domácích byl trochu odlišnější. Silnější soupeř, vyšší hráči, úspěšnější zakončení. I přesto se s probíhajícími minutami i česká lvíčata dokázala na hru zkoncentrovat a své soupeře potrápit. Dalším premiantem se stala kapitánka Kristýna Holubčíková, která proměnila na začátku hned dvě penalty a povznesla celou českou hru na další úroveň. Z kleslých hlav se najednou staly hlavy bojovné. Kristýnu následovali postupně Jan Toufar, Martin Jiřička, Tomáš Buriánek a Terka Škrobová. Obrana našich hráčů byla dobrá – bránili na těsno a rozdali i pár „čepic“. Nejlepším českým střelcem utkání se stal Jan Toufar s pěti koši a napomohl tak konečnému výsledku 11:29.

Střelci: Jan Toufar 5, Kristýna Holubčíková 3, Terka Škrobová 1, Tomáš Buriánek 1, Martin Jiřička 1

Slovo trenérky Kláry Zábojové: I přes výraznou přesilu soupeře téměř ve všech směrech jsme se se zápasem vyrovnali velmi dobře. Hráči zahodili strach, hráli s plným nasazením a nebojácně. I když to byl teprve jejich první „ostrý“ zápas, dokázali nám i sami sobě, že umí soupeře potrápit. Po zápase měli všichni úsměv na tváři a to je super pohled. Bavili se korfbalem a ukázali nám, že ho hrát umí.

 

Zítra nás čeká ranní jemný výběh jako pozápasové uvolněn a zároveň příprava na další utkání. Tentokrát s hráči z vedlejší obce – 3 x 25 minut s hráči do 15 let a 3 x 25 minut s hráči do 17 let. V odpoledních hodinách ještě plánujeme podpořit spoluhráče v Leeuwardenu na zápas proti Portugalsku.


Komentáře

komentáře Disqus