Aktualizováno: 2. soustředění reprezentace do 17 let

O tomto víkendu právě proběhlo v pořadí druhé reprezentační soustředění lvíčat mladších 17 let. Celkem 35 hráčů z nejrůznějších klubů se sešlo na Olomoucku ve Velké Bystřici.

Současně s nimi sem zavítali i trenéři školící se na trenérskou licenci pod vedením trenérského dua Edwin Bouman a Ivo Kracík.

Soustředění hráčů, ale i trenérů započalo již v pátek večer. V průběhu víkendu hráči zlepšovali střeleckou techniku, zvvyšovali svou procentuální úspěšnost zakončení, učili se, jak správně bránit a jak klamat pohybem z pod košové pozice a získat tím výhodný prostor pro vstřelení koše.  V sobotu večer si všichni zahráli miniturnaj osmi týmů. Neděle pak byla věnována zejména konstruované hře.

 

Na závěr celého soustředění bylo vybráno celkem 12 hráček a 12 hráčů, kteří už tuto středu ráno pojedou do nizozemského Drachtenu změřit své síly s holandskými mládežnickými týmy. Poznají tak korfbal i z jiné stránky a získají obrovské zkušenosti.

Výběr této čtyřiadvacítky byl mnohem složitější, než trenéři očekávali. Nakonec pro odjezd 23. 3. v 9.00 z Hlavního nádraží v Praze nominovali tyto hráče:

Škrobová Tereza, Holubčíková Kristýna, Kočí Veronika, Macek Lukáš, Hák Michael (KC ZŠ Šenov)

Sahatciu Sára (KK Brno)

Pospíšilová Lenka, Kubů Nela, Leznar Adam, Tolar Aleš (KK Brno Nový Lískovec)

Součková Sára, Jiřička Martin, Štěpánek Marek, Nevludová Kateřina, Pšenička Adam (KCC Sokol České Budějovice)

Lorencová Nikola, Foretová Kateřina, Bartoš John, Buriánek Tomáš (SK RG Prostějov)

Nováková Klára (KC Plhov Náchod)

Literová Anna (VKC Kolín)

Toufar Jan (MS Znojmo)

Čihák Tomáš (SK AFK Respo Kutná Hora)


Komentáře

komentáře Disqus