Do semifinále ligy minižáků postupuje Prostějov a KK Brno

V neděli 21.2.2016 se v brněnském Žebětíně odehrála jedna ze čtvrtfinálových skupin korfbalové ligy minižáků. O dvě postupová místa se utkaly týmy domácího Korfbal klubu Brno, Prostějova a Náchoda. Místo výběru Ostravy, která se již dopředu omluvila, se turnaje zúčastnil i druhý tým domácího klubu, který však neměl nárok na postup.

 

Korfbal klub Brno "A" - Korfbal klub Brno "B"  11:2  (4:0)
Karolína Ježková 3, Němeček Martin 3, Sofie Vojnová 3, Vojtěch Holík 1, Natálie Pařilová 1 - Dostálová Marta 1, Patrik Šmehlík 1

Úvodní utkání dne proti sobě svedlo oba brněnské výběry. Začátek však moc nenapovídal o tom, který z týmů by měl být lepší. Nikomu se nedařilo dlouhé minuty protrhnout střeleckou smůlu. Až několik minut před poločasem se Áčko dostalo do vedení 4:0. V druhé části hry již nebylo na pochybách, který tým bude chtít postoupit do semifinálových bojů. Brno A si s chutí zastřílelo a porazilo jinak své spoluhráče 11:2.


Korfbal klub Brno "A" - SK Plhov Náchod 17:1 (8:0)
Vojtěch Holík 5, Martin Němeček 5, Vojtěch Kalášek 3, Kryštof Malina 2, Andrea Ehrenbergerová 1, Sofie Vojnová 1 - Martin Netolický 1

Dle výsledků z předchozích sezón měl být právě tento zápas soubojem o druhé postupové místo. Po dlouhém čekání na první koš se však brněnští rozstříleli a do poločasu vedli již 8:0. Ve druhém nehodlali polevit, svého soupeře nakonec porazili celkem jasně 17:1, a mohli pomalu těšit z postupu. Ikdyž ještě zbývalo odehrát několik zápasů.


Korfbal klub Brno "B" - SK RG Prostějov 4:9 (1:5)
Marta Dostálová 1, Jan Theissig 1, Vendula Tvrdá 1, Patrik Šmehlík 1 - Jan Nedbal 2, Adam Vlk 2, David Jankovič 1, Podhorná Šarlota 1, Adam Schönfeld 1, Adéla Vaková 1, František Valenta 1

Další utkání proti sobě svedlo brněnský B tým proti Prostějovu, který bral tento souboj na rozehrání a do každého poločasu nasadil kompletně rozdílné týmy. Možná právě proto byl tento souboj celkem vyrovnaný, ikdyž se projevila lepší organizace hry a přesnost v zakončení na straně hostů. Ti nakonec vyhráli 9:4 a připsali si první výhru.


SK Plhov Náchod - Korfbal klub Brno "B"  3:3 (1:1)
Martin Netolický 1, Kristýna Schmidtová 1, Jitka Štěpánová 1 - Marta Dostálová 1, Jan Theissig 1, Vendula Tvrdá 1

S předstihem by se dal tento zápas označit za souboj o konečné 3.místo. Oba týmy chtěly strhnout vítězství na svou stranu. Ikdyž nepadlo moc košů, tak se skóre přelévalo z jedné strany na druhou - 1:0, 1:2, 3:2. Přesto, že utkání skončilo remízou, tak byli jistě šťastnější hráči Brna, kterým se podařilo vyrovnat košem 17 sekund před koncem - 3:3.


SK RG Prostějov - SK Plhov Náchod  10:3 (7:0)
František Valenta 4, David Jankovič 2, Adéla Vaková 2, Jan Nedbal 1, Šarlota Podhorná 1 - Kristýna Schmidtová 2, Martin Netolický 1

Prostějov opět nastoupil se záměrem rozložit síly na všechny hráče. První sestavě se dařilo svému soupeři odskočit na rozníl sedmi košů 7:0. V druhém se však vzepřel k výbornému výkonu i tým Náchoda, který vstřelil tři koše a uhrál s favoritem remízu 3:3. Náskok Prostějova to však nemohlo ohrozit a ten se mohl připravovat na "finále" tohoto dne.


Korfbal klub Brno "A" - SK RG Prostějov  6:14 (4:9)
Andrea Ehrenbergerová 2, Vojtěch Holík 1, Kryštof Malina 1, Natálie Pařilová 1, Sofie Vojnová 1 - Jan Nedbal 3, Adéla Vaková 3, Adam Vlk 3, František Valenta 2, David Jankovič 1, Eliška Křížková 1, Šarlota Podhorná 1

Oba, do té doby neporažené, týmy si to rozdaly o první místo. Po počátečním oťukávání se do sebe obě družstva zakousla a nedala si ani kousek volného prostoru. Rozdíl byl snad jen v úspěšnosti zakončení, kde Prostějov svého soupeře dokázal nemilosrdně trestat. Do poločasu vedl 9:4 a v druhém ještě svůj náskok zvýšil na konečných 14:6.


Konečná tabulka čtvrtfinálové skupiny B:
1. SK RG Prostějov        33:13   6 bodů
2. Korfbal klub Brno "A"  34:17   4 body
3. Korfbal klub Brno "B"   9:23   1 bod  (mimo soutěž)
4. SK Plhov Náchod         7:30   1 bod

 

Z této čtvrtfinálové skupin postupují na finálový turnaj hráči SK RG Prostějova a Korfbal klubu Brna. V druhé skupině se radovali minižáci Znojma a Kolína. Všechny tyto týmy se již mohou těšit na souboje o medaile, které se uskuteční 9.4.2016 v prostějovské hale.
Semifinálové dvojice:  Prostějov - Kolín  a  Znojmo - Korfbal klub Brno.


Komentáře

komentáře Disqus