Před vysvědčením korfbalový turnaj také na ZŠ Pastviny

Poslední den před vysvědčením se školní kolo korfbalového poháru odehrálo také v Brně-Komíně na ZŠ Pastviny. Tato škola je v Brně asi jedna z nejaktivnějších. Výuce korfbalu se velmi věnují v hodinách tělesné výchovy, především na prvním stupni. Vždyť místní korfbalový kroužek navštěvuje dohromady přes 30 dětí.

Turnaj ve středu začal zápolením druháků. Díky korfbalovému kroužku škola disponuje také koši s výškou jen 2 metry, a proto tyto koše byly využité v zápasech mezi druháky. Druháci proto vstřelili dohromady víc košů než například třeťáci, kteří hráli na koše s výškou 2,5 metru. Turnaj druháků byl hodně vyrovnaný, každý zápas skončil rozdílem jen jednoho koše. Nejšťastnější ale nakonec byla 2.A, která si připsala 2 výhry. Nejlepším střelcem byl se 3 koši Oliver Kopřiva z 2.B.

Pořadí turnaje druháků: 1.místo 2.A, 2.místo 2.C, 3.místo 2.B.

Zápolení třeťáků bylo na této škole nejvyrovnanější. Hned dva zápasy skončily remízou 2:2. Proto se vítězem stala třída 3.A, která jako jediná dokázala jeden ze svých zápasů vyhrát, a to celkem jednoznačně 4:0. Naopak i když 3.B neprohrála ani jednou, tak dvě remízy jí na prvenství stačit nemohly. Nejlepšími střelci byly se 2 koši Adam Kukla a Sára Vokurková, oba z 3.A.

Pořadí turnaje třeťáků: 1.místo 3.A, 2.místo 3.B, 3.místo 3.C.

Následoval turnaj čtvrťáků, kde každá třída získala alespoň 1 bod. Šťastným vítězem byla 4.B, které v posledním zápase stačila k titulu i remíza 1:1. Naopak smůlu měla 4.A, která suverénně porazila 4.C rozdílem 3 košů, ale nestačila na mistrovskou 4.B. Nejlepší střelkyní byla se 3 koši Agáta Mlčochová ze 4.A.

Pořadí turnaje čtvrťáků: 1.místo 4.B, 2.místo 4.A, 3.místo 4.C.

Když zápasy ve 3.ročníku byly nejvyrovnanější, tak mezi páťáky to bylo přesně naopak. 5.A prošpikovaná hráči Korfbal klubu Brno jednoznačně dominovala a svým soupeřům dovolila za celý turnaj skórovat jen jedinkrát. Naopak její hráči skórovali v 11 případech. Pár hráčů KK Brno se našlo i v řadách 5.B, která alespoň turnaj nezakončila se záporným skóre (4:4). Nejlepším střelcem se stala se 4 koši Karolína Ježková, která turnaj odehrála jako „Karel“, protože její vítězné 5.A scházeli nemocní kluci.

Pořadí turnaje páťáků: 1.místo 5.A, 2.místo 5.B, 3.místo 5.C.

Výběry ročníků ze ZŠ Pastviny se v oblastním kole utkají s týmy ze ZŠ Náměstí Míru.


Komentáře

komentáře Disqus