Obě kategorie Školního poháru odehrány také v Žebětíně

Nejdřív v pondělí nastoupili žáci 2. a 3. ročníků. Každý ročník měl vlastní turnájek. Dvě třídy druháků vytvořily 4 družstva a utkaly se systémem každý s každým. Turnaji dominovalo první družstvo 2.A, které zakončilo turnaj s impozantním skóre 10:0. O dalším pořadí rozhodoval každý koš, když vzájemné zápasy zbývajících týmů skončily vždy jednokošovým rozdílem. Nejlepší střelkyní byla se 4 koši Žaneta Zádrapová z vítězné 2.A.

Pořadí mezi druháky: 1.místo: 2.A 1, 2.místo: 2.B 2, 3.místo: 2.A 2, 4.místo: 2.B 1

Následně třeťáci měli 3 družstva, po jednom z každé třídy. Turnaj začal remízou 2:2 mezi 3.A a 3.B. Následně 3.A porazila 3.C poměrem 4:1. V posledním zápase tak byla otázka, jestli Béčko také porazí Céčko. O vítězství 3.B nebylo od začátku pochyb, a tak zůstávalo jen čekat na výšku skóre, které rozhodne o vítězi mezi třeťáky. Béčko nakonec vyhrálo 8:1 a díky lepšímu skóre vyhrálo turnaj před Áčkem. Céčko skončilo na 3.místě. Nejlepším střelcem byl se 6 koši Jakub Spanel z vítězné 3.B.

Fotky z turnaje 2. a 3. tříd

Ve středu pak následovala kategorie minižáků turnaji čtvrtých a pátých ročníků. V každém ročníku jsou dvě třídy a ty se ještě rozdělily do dvou týmů. Začínali čtvrťáci a hned v úvodu první tým 4.A zničil druhý tým své třídy výsledkem 6:0. Následně překvapivě druhý tým 4.B porazil svůj první tým. V dalších zápasech jedničky potvrdili roli favoritů. Zápas jedniček skončil vítězstvím 4.A, která tak vyhrála celý turnaj mezi čtvrťáky. Nejlepší střelkyní byla Nikola Živná z první 4.A..

Pořadí mezi čtvrťáky: 1.místo: 4.A 1, 2.místo: 4.B 2, 3.místo: 4.B 1, 4.místo: 4.A 2.

Na závěr přišli na řadu nejstarší páťáci. Tady se na úvod zrodila bezkošová remíza mezi týmy z 5.B. V dalších zápasech už padalo košů podstatně víc. První družstva obou tříd potvrzovala svou kvalitu, a tak se v posledním zápase turnaje utkala také o celkovou výhru na turnaji. Toto finále se neslo v nervózní atmosféře, když až 3 hráči museli být vystřídáni pro nesportovní chování. Finále bylo vyrovnané až do posledních minut, nakonec se radovala 5.A, která si tím vybojovala první místo. Mezi páťáky se dominantní střelec nenašel, když až 5 hráčů zaznamenalo po 2 koších.

Pořadí mezi páťáky: 1.místo: 5.A 1, 2.místo: 5.B 1, 3.místo: 5.B 2, 4.místo: 5.A 2.

Vítězná družstva ze školního kola v Žebětíně se v dalším oblastním kole utkají se soupeři ze ZŠ Vejrostova z Bystrce.


Komentáře

komentáře Disqus