Třiadvacítka vstoupila do extraligy prohrou s Prostějovem

Historický okamžik se odehrál v neděli v hale v Kostelci na Hané. Do prvního extraligového utkání tam poprvé nastoupila česká reprezentace do 23 let. Premiéra se jí výsledkově nevyvedla, prohrála 17:26. V dalších zápasech se však dá očekávat zlepšení. V dresu Prostějova totiž nastoupilo několik korfbalistů, kteří by jinak hráli s lvíčkem na prsou. Mládežnický národní tým se měl utkat už v sobotu s Kolínem, ten však k duelu nakonec neodcestoval.

Nedělní zápas v prvním poločase přinesl převahu Hanáků. Českým mladíkům vázla souhra a projevila se i únava z víkendového soustředění. Druhou půli už však reprezentanti o gól vyhráli. „Šlo o velmi specifický duel. Tři čtvrtiny prostějovských hráčů hraje za reprezentaci, teď nastoupili proti ní. Byli sehranější, my jsme nastoupili v jiném složení a trvalo nám, než jsme se dostali do zápasu. Víkendové soustředění však hodnotím velmi pozitivně. V sobotu jsme mezi sebou odehráli modelové utkání a dobře potrénovali. Nastartovali jsme přípravu na červencové mistrovství světa v Olomouci. Zajímavější budou další extraligová střetnutí, v jiných týmech není tolik členů třiadvacítky,“ povídal reprezentační kouč Ivo Kracík.

Zvláštní utkání to bylo i pro prostějovského trenéra Davida Konečného, který dělá zároveň Kracíkovi asistenta. „V první půli jsme si udělali velký náskok, který jsme udržovali. Jsem zvědavý, jak si reprezentace povede dál. Její nasazení do extraligy jen schvaluji, jsou to dobré zkušenosti. V neděli jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a bojovalo se normálně, přeci jen to však bylo trochu divné,“ popsal Konečný, který popřel, že nevěděl, koho koučovat. „Jsem patriot, tak jsem vedl Prostějov. V zápalu boje dokážu zařvat i na protihráče a pak přemýšlím, co jsem jim vlastně řekl,“ usmíval se.

 

Prostějov, SK RG : U23 - 26:17 (15:5)

Rozhodčí: Zuzana Maňáková. Nejvíc košů: Vyroubal Alexandr 6, Zelinková Kateřina 5, Ambrosová Nikola 4 - Šimek Jan 4, Veselý Tomáš 2, Jemelíková Vendula 2.

Nejvyšší soutěž pokračuje až po Novém roce.  


Komentáře

komentáře Disqus