Reprezentace U19 se o mikulášském víkendu připravovala s Maďarskem

Během prvního prosincového víkendu 4. - 6. 12. 2015 se již potřetí sešli reprezentanti kategorie U19, aby pokračovali v přípravě na tradiční turnaj v Holandsku - World Cup 2016. Bohužel na tento víkend obdrželi trenéři i několik omluvenek a to zejména z pánské části družstva. Na soustředění se tak sešlo celkem 7 chlapců a 12 dívek.

Po pátečním příjezdu proběhla tradiční týmová večeře a po krátkém odpočinku následoval večerní trénink spolu se seznámením s programem soustředění a zejména teoretické představení obranné taktiky. Na programu byly pouze 2 tréninkové jednotky, ale 3 přátelské zápasy proti seniorskému týmu z Maďarska (SZAC), se kterým se již reprezentace ČR utkala již na turnaji Mayor Cup v Prievidzi.

Při sobotním tréninku byl kladen důraz na komunikaci mezi obránci, což se již při pátečním tréninku ukázalo jako značná slabina lvíčat. Maďarští hráči dorazili krátce před polednem a stihli se tak ubytovat ještě před začátkem odpoledního zápasu. Cílem přípravných zápasů nebylo dosažení nejlepšího možného výsledku, ale zápasy měly trenérům odhalit slabiny reprezentačního výběru a zároveň prověřit, do jaké míry se hráčům a trenérům podaří začlenit natrénované prvky obrany a útoku do zápasů samotných. Českému výběru se nepodařilo zvítězit ani v jednom přípravném utkání. Trenéři často měnili sestavu, snažili se kombinovat různé obranné či útočné styly během zápasu. V rámci zlepšování komunikace na hřišti se dostalo se i na samotné hráče. Ti si měli sami určit, jaký styl obrany budou volit. Bylo pak pouze na nich, zda se dokážou srozumitelně domluvit a ujasnit si, co se na hřišti bude odehrávat. Nutno také vyzdvihnout kvalitu maďarského celku, která ale nebyla trenérům či hráčům neznámá a byla jedním z důvodů, proč se hlavní trenér reprezentačního výběru snažil přípravné zápasy domluvit.

Pro český výběr se dozajisté jednalo o velmi kvalitní přípravu, která odhalila mnohem více, než by dokázaly samotné tréninky bez soupeře. Ze zápasů byla opět pořízena videa, aby hráči na vlastní oči viděli, jestli se jim dařilo plnit pokyny trenérů a plány, na kterých se se svými spoluhráči sami domluvili.

Mladí reprezentanti se na další soustředění mohou těšit až v novém roce 2016 a je velmi pravděpodobné, že přípravu po Vánocích zahájí právě v Maďarsku s klubem SZAC, který by rád oplatil pozvání do České Republiky. Lvíčata by tak mohla zavítat do maďarské metropole Budapešť a znovu poměřit síly s tamním výběrem.


Komentáře

komentáře Disqus