Kolínská rezerva utrpěla první prvoligovou prohru

V sobotu pokračovala dohrávkou třetího kola druhá nejvyšší korfbalová soutěž České republiky. V minuturnaji v Českých Budějovicích se nejvíc dařilo prostějovskému béčku. Poradilo si jak s domácí rezervou, tak i druhým kolínským týmem. Původně se měl odehrát i dvojzápas v Táboře, který měl hostit brněnské béčko. Nakonec se souboj uskuteční v jiném termínu, o což kvůli nedostatku hráčů požádal domácí celek.

Přišli o stoprocentní bilanci. Hráči kolínské rezervy našli ve svém šestém letošním střetnutí prvního přemožitele. O skalp dosud stoprocentních Středočechů se postaralo prostějovské béčko, které je porazilo 27:22. V poločase přitom Kolín byl soupeři na dohled. „Kolín má zkušený tým, takže dokázal lehce přečíst naši taktiku v obraně a vypořádat se s ní. Podařilo se mu tak smazat náš několikakošový náskok. Ten jsme si ale dokázali vytvořit i ve druhém poločase a tentokrát i udržet,“ popsala prostějovská korfbalistka Kateřina Zelinková. „Prostějov měl převahu především v přesné střele a velké bojovnosti,“ podotkl kolínský hrající kouč Zdeněk Milichovský.

Prostějov, SK RG B : Kolín, VKC B - 27:22 (14:13)

Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Lužný Martin 7, Tichý Jan 5, Havlová Renata 3 - Hasnédl Marek 6, Milichovský Zdeněk 6, Čejková Denisa 4.

 

Domácím hráčům sobota vůbec nevyšla. Prohráli 8:13 s Prostějovem a nestačili ani po výsledku 14:19 na Kolín. „S Prostějovem jsme od začátku dotahovali a zápas asi zaslouženě prohráli. S Kolínem jsme v prvním poločase i vedli, pak se nám však zranil jeden hráč a dohrávali jsme v sedmi. Neměli jsme bohužel náhradu. To se na výsledku dost projevilo. Neřekla bych, že jsou soupeři nějak silnější, my letos hrajeme v jiné sestavě a zatím se sehráváme,“ uvedla českobudějovická Jana Pavlicová.

V obou duelech padlo málo košů. „Zafungovala nám obrana, ale první poločas jsme se trápili v útoku. O tom vypovídá i poločasový výsledek 5:5. Ve druhé půli se naše útočná hra mírně zlepšila, ale pořád to nebylo ono. Celkový výsledek zápasu bohužel vypovídá o ne moc divácky atraktivním utkání,“ komentovala domácích s Prostějovem Zelinková.

České Budějovice, KCC Sokol B : Prostějov, SK RG B - 8:13 (5:5)

Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Kalová Aneta 4 - Tichý Jan 3, Havlová Renata 2, Marek Michal 2, Štefák Daniel 2

 

České Budějovice, KCC Sokol B : Kolín, VKC B - 14:19 (8:9)

Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Bláha Jakub 4, Kalová Aneta 4, Pavlica Aleš 2, Čierný Ondřej 2 - Čejková Denisa 5, Paďouková Tereza 4, Milichovský Zdeněk 3

 

Tabulka

1.         Kolín, VKC B                                    6          5          0          1          151:98 10

2.         Prostějov, SK RG B                           6          5          0          1          126:94 10

3.         České Budějovice, KCC Sokol B         6          3          0          3          71:84   6

4.         Brno, KK B                                        4          2          0          2          71:57   4

5.         Znojmo Modří Sloni B                         4          2          0          2          82:78   4

6.         Tábor, KC SPŠS                                4          2          0          2          72:69   4

7.         Šenov, KC - ZŠ                                  5          1          0          4          58:87   2

8.         Brno, KK Nový Lískovec                     5          0          0          5          51:115 0

 

 


Komentáře

komentáře Disqus