Po třetím dějství dorostenecké extraligy zůstává neporažený už jen Nový Lískovec

Čtyři duely, čtyři výhry a skóre 112:51. To je vizitka Nového Lískovce, který jako jediný v nejvyšší dorostenecké soutěži dosud nepoznal hořkost porážky. V tabulce je sice až na druhém místě, celek z Brna má však k dobru dva zápasy. Ve třetím kole uhájil Nový Lískovec neporazitelnost i v napínavém utkání se Znojmem, které tak utrpělo první porážku v sezoně. I turnaj v Červeném Kostelci u Náchoda nabídl dramatické momenty. Zejména střetnutí mezi Šenovem a brněnským Korfbal klubem bylo nejasné až do posledních sekund.

TURNAJ V ČERVENÉM KOSTELCI (POŘADATEL NÁCHOD)

V turnaji u Náchoda si každý ze tří účastníků připsal po jedné výhře. Domácí tým nejprve padl 17:20 s Brnem, chuť si spravil se Šenovem, který porazil 19:10. „Úvodní střetnutí bylo podle očekávání velmi vyrovnané. Na obou stranách totiž hrály dvě skvěle střelecky disponované hráčky, přes které týmy tlačily většinu útoků. Naše taktika zněla jasně, nedovolit klukům stavět snadné asistence a tím eliminovat útočnou sílu dívek. Jenže tenhle záměr bohužel nevycházel a od začátku měli náchodští kluci spoustu prostoru a ze snadných asistencí dívky skórovaly. My jsme stěží drželi krok, zejména díky chytrosti v blízkosti koše, naše korfbalové umění bylo bohužel na nižší úrovni,“ popsal brněnský trenér Ondřej Fridrich první část duelu.

 „Ve druhé půli už přece jen většina našich hráčů pochopila, jak by měla bránit, a soupeř najednou mnohem hůř hledal střelecké příležitosti. Ani naše útočná hra ale nebyla ideální, chyběl nám tlak do koše a schopnost pracovat v pozici za košem. Naštěstí se v pravou chvíli ukázalo, jak je důležité míti Filipa. Filip Kovář v sobě totiž probudil střelecký potenciál a několika přesnými zásahy za sebou dal do brněnských rukou klid a vedení o tři až čtyři koše. Navzdory několika chybám ve výjezdech a v rychlých útočných ztrátách jsme už zápas dotáhli do vítězného konce,“ pokračoval v analýze Fridrich.

Šenovský trenér Roman Musialek byl z prohry svých svěřenců proti domácím hráčům zklamaný, prohru o devět košů však logicky zdůvodnil. „V prvním poločase jsme dostali spoustu zbytečných košů. Ale do duelu jsme nasadili trochu slabší sestavu než v prvním zápase proti Brnu. Šlo o to, aby si všichni zahráli,“ vysvětlil.

Nejnapínavější byl souboj mezi dvěma hostujícími družstvy. Šenov se totiž vypjal k velkému výkonu a brněnskému sokovi oplatil prohru z minulého kola. Radoval se nezvykle nízkým výsledkem 9:8. „Nemůžu říct, že jsme byli v utkání herně lepší. Rozhodně jsme byli šťastnější. Brno totiž nedalo hodně šancí. Obecně v zápase předčily obrany útok,“ komentoval Musialek.

Brněnský stratég Fridrich připustil možné podcenění Šenova. „Asi jsme si mysleli, že nám spadne výhra do klína. Nenasadili jsme nejsilnější sestavu a to se nám vymstilo. Nikomu se nedařilo a pak už nepomohlo ani střídání. Moc pohledný duel to nebyl, naši hráči se na hřišti víc hádali, než hráli. Nikdo ze zkušených hráčů a reprezentantů v sobě nedokázal najít klid a připravit kloudnou akci s úspěšným zakončením. Soupeř nám stále nijak neutíkal, ale bohužel v rozhodujících chvílích nám šenovští kluci vstřelili jednoduché koše. Ten poslední sice tři minuty před koncem, ale i to stačilo a my jsme už nedokázali najít v sobě sílu a srovnat. Prohra 8:9 se soupeřem, který rozhodně nebyl nad naše síly, byla krutá a trpká,“ litoval Fridrich.

Brno, KK U19 : SK Plhov Náchod U19 - 20:17 (9:9)

Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Kovář Filip 9, Drábková Dominika    5, Sahatciu Sára 3 - Hurdálková Tereza 5, Šmíd Filip   5, Štěpánová Pavlína 4.

 

Šenov, KC - ZŠ U19 : Brno, KK U19 - 9:8 (3:3)

Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Škrob Daniel 3, Holubčík Jakub  2 - Drábková Dominika 2, Jemelíková Vendula 2, Pokorný Marcel    2.

 

SK Plhov Náchod U19 : Šenov, KC - ZŠ U19 - 19:10 (6:2)

Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Šmíd Filip 7, Hurdálková Tereza 4 - Holubčíková Kristýna 3, Škrobová Tereza 2.

 

TURNAJ V BRNĚ

Brněnské klání přineslo dosavadní vrchol soutěže. V posledním utkání mezi domácím Novým Lískovcem a Znojmem se totiž hrál výborný korfbal a o vítězi se rozhodovalo až v úplném závěru. Modří Sloni si po celou dobu zápasu udržovali mírné vedení, jenže Brňané ke konci jejich náskok stáhli a Petr Šnajdr rozhodl v poslední minutě o jejich výhře 19:18.

„Šlo zatím o nejlepší zápas, v kterém jsem tým vedl. Makali jsme, srdnatě se rvali až do konce a to nám nakonec přineslo výhru. Došlo i dost fandů, bylo to parádní,“ jásal kouč Nového Lískovce Jakub Pernica. „Celou dobu nám to šlo, pak nám to však přestalo padat a několikrát jsme zbytečně ztratili balon,“ smutnila znojemská hráčka Gabriela Filipovszká.

Druhé housle hrál v Brně tým Kutné Hory, který obě utkání s favority soutěže jasně prohrál a v soutěži dál čeká na první zisk bodů. „Neměli jsme moc šancí na úspěch. Soupeři se proti nám příjemně rozehráli na závěrečný boj mezi sebou. Hráči se snažili, ale dělali jsme spoustu individuálních chyb. Naše reprezentantky zahrály slušně, jenže kluci to nějak nezvládli. Byli unavení a mdlí. Nutno podotknout, že Znojmo a Brno má výborné korfbalisty,“ povídal kutnohorský stratég Jiří Šuhaj.

Nový Lískovec zatím ve stoprocentní sezoně táhne hostující duo z Prostějova Petr Galíček a Petr Šnajdr. I ve třetím kole tito hráči střelecky excelovali. „Někomu se možná nelíbí, že za nás hrají. Jenže já to vidím jako přínos. Ostatní kluky pozvedli, snaží se jim vyrovnat. Holkám se s nimi taky hraje velmi dobře. Věkem patří mezi dorostence a přišli za mnou, zda s námi můžou hrát. Já jsem to s radostí přijal. Řekněme si na rovinu, že pokud by Prostějov přihlásil letos dorost, tak každého s přehledem porazí,“ podotkl Pernica.

Brno, KK Nový Lískovec U19 : Kutná Hora, SK AFK Respo U19 - 40:12 (16:3)

Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Galíček Petr 15, Šnajdr Petr 11, Pejřilová Marie 5 - Mensová Miloslava 5, Mensová Anežka 4.

 

Kutná Hora, SK AFK Respo U19 : Znojmo Modří Sloni U19 - 13:38 (7:18)

Rozhodčí: Ivan Vávra, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Mensová Anežka 5, Mensová Miloslava 5, Šuhajová Lucie 3 - Žák Jakub 11, Holík Ondřej 9, Toufar Jan 4.

 

Brno, KK Nový Lískovec U19 : Znojmo Modří Sloni U19 - 19:18 (8:9)

Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Šnajdr Petr 9, Galíček Petr 5, Cupáková Markéta 3 - Filipovszká Gabriela 4, Nováková Michaela 4, Holík Ondřej 3, Hon Matěj 3.

 

1.           Znojmo Modří Sloni U19               6             5             0             1             168:71  10

2.           Brno, KK Nový Lískovec U19        4             4             0             0             112:51   8

3.           Šenov, KC - ZŠ U19                     6             3             0             3             61:95     6

4.           Brno, KK U19                              4             2             0             2             57:67     4

5.           SK Plhov Náchod U19                  6             2             0             4             88:119    4

6.           Kutná Hora, SK AFK Respo U19   6             0             0             6             67:150   0

 

Víkend přinese brněnské derby. Ve dvojzápase se mezi sebou utkají celky Korfbal klubu a Nového Lískovce.


Komentáře

komentáře Disqus