Představovačka týmů: SK RG Prostějov

Prostějovský Alexander Vyroubal (vpravo) je nejvýraznější postavou týmu. Na uplynulém mistrovství světa byl nejlepší střelec české reprezentace.

 

Tým s velkou budoucností, který jako jediný z celků letošní extraligy (kromě reprezentace do 23 let) dosud nezískal ve své historii žádný mistrovský titul. To je Prostějov. Poslední družstvo loňského ročníku extraligy se letos musí vyrovnat s koncem některých opor, v záloze má však nadějné mladíky, kteří v předešlých dvou letech opanovali dorosteneckou extraligu. Na ambice a další informace jsme se zeptali trenéra Davida Konečného.

Jak se oproti loňsku změnil kádr?

V létě se u nás udály poměrně velké změny. Budeme se muset obejít bez zkušených dlouholetých opor, které už v A - týmu nadále nepokračují.  Konkrétně se jedná se o Martina Šnévajse, Anetu Lešanskou nebo Lenku Faltýnkovou. Tým jsme hodně omladili, letos máme věkový průměr asi dvacet let.

Věříte, že mladí extraligu zvládnou?

Dorostenci vyhráli dvakrát po sobě extraligu, a i když by v ní mohli hrát dál, tak jsme si řekli, že bude lepší, když se zapojí mezi dospělé. Jsem zvědavý, jak se nám povede. O kluky moc strach nemám, hráli nejvyšší seniorskou soutěž už loni, u holek visí větší otazník. Asi budou hlavně sbírat zkušenosti do dalších sezon.

Jak jste se připravovali přes léto?

Na konci srpna jsme byli na tradičním týdenním soustředění v Čekyni. Jinak máme spoustu mládežnických i nějaké seniorské reprezentanty, kteří se připravovali na reprezentačních akcích. Týmové tréninky máme od září, trénujeme ve středu a v pátek. Já jsem změnil práci, tak se bohužel většinou do tělocvičny ve středu nedostanu. Nejvíc práce tedy uděláme v pátek.

Jaké máte letos s týmem ambice?

Kluci jsou hodně ambiciózní, bude záležet, jakou motivaci budou mít naše holky. Jsem hodně zvědavý na první kolo, které nám dost napoví. Pokud se nám povede, mladé to nabudí a ukáže jim to také, že můžeme hrát i bez zkušených korfbalistů. Proto úvodním bojům přikládám velkou důležitost.

Jako jedinému celku z letošních extraligových celků jste zatím nezískali titul. Kdy konečně přijde?

Myslím si, že je to reálná věc tak za čtyři až pět let. Vidím v tom však dvě podmínky. Za prvé současná mladá generace musí u korbalu zůstat. Může se stát, že odejdou pryč na výšku a v Prostějově skončí. Za druhé tu musí zůstat vůle dělat korfbal na té nejvyšší úrovni.

Kdo letos bude hrát v extralize prim?

Samozřejmě musím zmínit Brno a České Budějovice. Tak to prostě je. My se pokusíme dostat do play off, to znamená skončit do čtvrtého místa.


Komentáře

komentáře Disqus