Den D je tady. Češi chtějí s favoritem držet krok co nejdéle

Čtyřleté čekání je u konce. Už v pátek vypukne korfbalový svátek a vrchol sezony – mistrovství světa v Belgii. Česká reprezentace se na úvod střetne s nejtěžším možným soupeřem. Od dvou hodin odpoledne změří síly s korfbalovými vládci z Nizozemska. „Žádné velké ambice nemáme. Síly jsou jasně dané. Pokusíme se s favoritem držet co nejdéle krok a uvidíme,“ hlásí skromně asistent trenéra Ivo Kracík z Antverp.

Český tým je v belgickém dějišti už od středy. Minibusem však z hlavního nádraží v Praze neodcestoval kompletní kádr. „Ivan Žák za námi teprve dorazí. V noci na středu ho postihly nějaké zažívací problémy, tak se musel dát do kupy. Žádný velký problém to ale není,“ odmítl Kracík komplikace. „Přesun jinak proběhl v pořádku. Cesta nám zabrala asi dvanáct hodin,“ dodal kouč, jenž jinak trénuje České Budějovice.

Národní celek stihne před prvním duelem dva tréninky. Jeden Češi absolvovali ve čtvrtek, druhý je čeká v pátek před zápasem s Holanďany. „Ve čtvrtek jsme potřebovali vyhnat z nohou únavu z cesty. Trénink byl spíš regenerační, také byl zaměřený na střelbu. V pátek se už pak připravíme speciálně na zahajovací duel šampionátu,“ přiblížil Kracík.

Reprezentanti jsou ubytovaní na předměstí Antverp, své zápasy v základní skupině odehrají v Tielenu, což je také část druhého největšího belgického města. „Bydlíme ve starším čtyřhvězdičkovém hotelu v Antverpách, je na úrovni a za dobrou cenu. Už jsme měli první snídani a byla opravdu bohatá. Do Tielenu to máme kousek,“ usmál se Kracík.

Ve čtvrtek večer hráči a realizační tým absolvovali slavnostní zahájení mistrovství světa. Trenéři českého týmu jsou v otázce páteční sestavy zatím tajemní. „V hlavách ji samozřejmě máme, hráčům ji ale prozradíme až po posledním tréninku,“ osvětlil Kracík.

Po střetnutí s Nizozemskem se Češi utkají v sobotu ve dvě hodiny odpoledne s Maďarskem, o den později změří síly od osmi hodin večer v klíčovém zápase skupiny s Německem.

 

Oficiální stránky turnaje: http://www.ikf-wkc-2015.be/

Živé přenosy, výsledky, statistiky, ...: http://www.worldkorfball.org/competitions/ikf-world-korfball-championship-ikfd-wkc-89 

 

Úvodní program českého výběru :
  pátek    30.10.2015    14:00 - České republika - Holandsko   (http://www.worldkorfball.org/matches/netherlands-czech-republic-1742)
  sobota  31.10.2015    14:00 - Česká republika - Maďarsko   (http://www.worldkorfball.org/matches/czech-republic-hungary-1750)
  neděle   1.11.2015     20:00 - Česká republika - Německo     (http://www.worldkorfball.org/matches/czech-republic-germany-1764)


Komentáře

komentáře Disqus