První kolo minižáků a mladších žáků v Brně

Sobotní dopoledne patřilo nejmenším korfbalistkám a korfbalistům. V žebětínské tělocvičně se uskutečnil turnaj minižáků, na který navázaly souboje mladších žáků. Obě kategorie ovládly děti z Bystrce před Starým Lískovcem a Komínem.

 

Turnaj minižáků:

Brno A (Komín) - Brno B (Bystrc)  3:8 (1:6)

Dostálová Lucie 1, Kalášek Vojtěch 1, Vojnová Sofie 1 - Malina Kryštof 2, Theissig Jan 2, Baxant Jakub 1, Malinová Kateřina 1, Prichzi Vendula 1, Šmehlík Patrik 1

První utkání sezóny, obměněné týmy, ale velký hlad po vítězství. To byly hlavní znaky začátku tohoto zápasu. Postupem se ukázala převaha na straně bystrckých, kteří si vybudovali slibné vedení 6:1. Ve druhém poločase však tempo polevilo a oba soupeři přidali pouhé dva koše. První body si proto připsaly děti z Bystrce.

Brno B (Bystrc) - Brno C (Starý Lískovec+Žebětín) 6:5 (3:2)

Pařilová Natálie 3, Theissig Jan 2, Baxant Jakub 1 - Vojáček David 2, Sklenář Šimon 1, Sotolář David 1, Tothová Eliška 1

Druhé utkání dne bylo o poznání vyrovnanější. Soupeři se stále drželi na dostřel jednoho koše, i když mírně navrch měli opět hráči z Bystrce. Těm se podařilo uhájit jednobodové vítězství a zajistili si první místo na tomto turnaji.

Brno C (Starý Lískovec+Žebětín) - Brno A (Komín) 8:3 (3:3)

Šmehlík Patrik 3, Malina Kryštof 2, Duchoňová Anna 1, Sklenář Šimon 1, Vojáček David 1 - Kalášek Vojtěch 2, Vojnová Sofie 1

Tento zápas měl rozhodnou o druhém či třetím umístění. Velmi vyrovnané výkony přivedly stav k poločasovému výsledku 3:3. Druhý poločas však ovládl mix tým Starého Lískovce a Žebětína, který sérií pěti košů odskočil na konečných 8:3 a obsadil druhé místo. Třetí příčka tentokrát patřila výběru z Komína.

Nejlepší střelci soutěže:
1.-3.místo - Malina Kryštof, Šmehlík Patrik, Theissig Jan  (4koše)
4.-6.místo - Kalášek Vojtěch, Pařilová Natálie, Vojáček David (3koše)

 

Turnaj mladších žáků:

Brno A (Komín) - Brno B (Bystrc)  1:15 (1:5)

Vojnová Sofie 1 - Kohl Jiří 5, Němeček Martin 3, Čarvaš Dominik 3, Ehrenbergerová Andrea 1, Kozel Ondřej 1, Malina Kryštof 1, Tvrdá Vendula 1

První zápas v mladších žácích se představil velmi mladý tým z Komína, kde téměř všichni hráči patří ještě do nižší kategorie. Proti nim nastoupil, zápasy již ostřílený,  výběr z Bystrce. Tyto zkušenosti byly vidět na první pohled a promítly se i do výsledku. Po ještě milosrdném poločase 5:1, následovala série deseti košů v řadě a bystrcký tým si připsal vítězství 15:1.

Brno B (Bystrc) - Brno C (Starý Lískovec)  8:4 (4:4)

Němeček Martin 3, Kohl Jiří 2, Čarvaš Dominik 2, Kozel Ondřej 1 - Vojáček David 2, Drobníková Anna 1, Čechová Justýna 1

Nejzajímavější a nejvyrovnanější zápas dne, i když tomu konečné skóre úplně neodpovídá. Do utkání velmi dobře vstoupili hráči ze Starého Lískovce, kteří již mají také pár zápasů za sebou. Překvapivě pro všechny přihlížející šli do vedení 4:1. To bylo však z jejich strany bohužel vše a slibný výkon neudrželi dále. Mírně zaskočení hráči Bystrce ještě do poločasu skóre vyrovnali na 4:4 a do konce zápasu ještě přidali několik košů a vyhráli 8:4.

Brno C (Starý Lískovec) - Brno A (Komín) 7:1 (4:0)

Drobníková Anna 2, Vojáček David 2, Hammer Samuel 1, Tothová Eliška 1, Čechová Justýna 1 - Vojnová Sofie 1

V posledním zápase dne si Starý Lískovec pohrál se soupeřem z Komína, který měl za sebou několik těžkých utkání i mladší kategorii a odpočatějšímu soupeři nedokázal konkurovat. Jediným úspěšným střelcem z Komína se stala Sofie Vojnová, které se tak podařilo skórovat ve všech utkáních svého týmu.

Nejlepší střelci soutěže:
     1.místo - Kohl Jiří (7košů)
     2.místo - Němeček Martin (6košů)
     3.místo - Čarvaš Dominik (5košů)
     4.místo - Vojáček David (4koše)
     5.místo - Drobníková Anna (3koše)

 

Další kola se nejblíže odehrají v neděli 15.11. a v sobotu 21.11. opět v Brně - Žebětíně.


Komentáře

komentáře Disqus