Generálka na MS vyšla. Reprezentace zdolala v přátelském duelu Polsko

Na začátku to drhlo, pak se však projevila kvalita a zkušenost. Česká reprezentace zvítězila v posledním oficiálním přátelském duelu před mistrovstvím světa s Polskem 33:15, i když začátek se favoritovi nepovedl. Vázla souhra a projevila se i počáteční nervozita. „Úvod rozhodně nebyl podle našich představ. Herně i košově byl začátek vyrovnaný. V desáté minutě svítil na tabuli stav 6:4 pro nás,“ popsal asistent českého trenéra Ivo Kracík.

Výhra však v sobotu večer ve Wroclawi nebyla to nejdůležitější. Český tým chtěl zejména otestovat sestavu a hru proti soupeři, který vyznává podobný styl jako Maďarsko, jež je druhý sok naší reprezentace na blížícím se šampionátu v Belgii. „Účel to splnilo, i když některé čtyřky spolu hrály poprvé, což nebylo jednoduché“ podotkl Kracík.

Právě souhra byla v sobotu zpočátku největší problém. „Byli jsme možná i trochu nervózní. Zpočátku šlo o takový náš zkrat ve hře. Bojujeme o místo v sestavě pro Belgii a bylo to znát. Ale všechno zlepšíme už v zítřejších utkáních,“ připomněl prostějovský Alexander Vyroubal dvě nedělní neoficiální střetnutí se stejným soupeřem.

Postupem času se už projevila vyspělost českých korfbalistů. V poločase vedli už o devět košů. „Dokázali jsme reagovat na vývoj utkání změnou hry,“ vysvětlil Kracík. „Do příště musíme určitě zlepšit pohyb a výběr správné šance ke skórování. S Polskem jsme někdy stříleli ve špatných situacích a kolikrát jsme netrefili ani to žluté nahoře,“ ušklíbl se asistent trenéra.

Polsko hostí v roce 2017 Světové hry, tak si na pořádání přátelského klání dalo záležet. „Poslechli jsme si i hymny. Bylo to dost oficiální, ne jako normální přátelák,“ objasnil Vyroubal atmosféru zápasu.

V neděli se Češi s Polskem utkají znovu. Sehrají spolu dvě neoficiální přátelská utkání.

Polsko – Česká republika 15:33 (5:14)

Nejlepší čeští střelci: Ivan Žák – 6, Štěpánka Jonáková – 4, Martina Klacková – 4, Petr Pešák – 4.


Komentáře

komentáře Disqus