Trenérský kurs IKF Level III

V pondělí, v nizozemském Dordrechtu, v areálu jednoho z nejslavnějších a nejúspěšnějších klubů nizozemské historie Deetos, začal týdenní kurz určený prioritně pro trenéry mládežnických reprezentačních výběrů z celého světa. Pod vedením současných nejlepších světových lektorů, mezi něž patří například Jan Sjouke van de Bos, Ben Crum, Wim Scholtmaier či Detlef Elewaut, absolvují více než dvě desítky uchazečů 45 intenzivních výukových a praktických hodin.

Na listu účastníků můžeme nalézt celou řadu známých osobností z celého světa (Kevin de Waele z Belgie, Javi Navarro z Katalánska, Pardeep Dahiya z Indie či Liandri Theyse z Jihoafrické republiky) , kteří se účastní tohoto kurzu, který spoluorganizuje IKF (Mezinárodní korfbalová federace) a KNKV (nizozemská korfbalová federace).

Za Českou republiku se tohoto kurzu účastní trenér reprezentace České republiky do 19 let David Konečný, který současně působí i jako asistent u reprezentačního družstva do 23 let.

David Konečný má za sebou další veleúspěšnou sezónu na lavičce svého klubu SK RG Prostějov, se kterým dokázal obhájit prvenství v dorostenecké extralize a hanácký „A“ tým posunul svou dlouhodobou koncepční prací nedaleko postupových pozic do play-off. V tradiční anketě o nejlepšího trenéra sezóny 2014/2015 pak obsadil s minimálním odstupem druhé místo za vítězným Ivo Kracíkem.

 


Komentáře

komentáře Disqus