Žáci v písku 2015

Na den dětí má již tradičně své místo, v korfbalovém programu, turnaj Žáci v písku. Na brněnských beachových kurtech se letos představili mini a mladší žáci z Brna, Nového Lískovce, Náchoda, Prostějova a Kolína.

Početnější kategorie mladších žáků začala své zápasy již po 10h vzájemným zápasem brněnského A a B týmu. Po nich se do turnaje zapojili také Náchod, Kolín a Nový Lískovec. Týmy mezi sebou hrály systémem každý s každým, aby se nikdo nemohl vymlouvat na nespravedlivý systém turnaje.

Konečné pořadí v této kategorii bylo: 1. Nový Lískovec, 2. KK Brno A, 3. VKC Kolín, 4. PKC Náchod, 5. KK Brno B

Na vedlejším hřišti zároveň odehráli svůj turnaj i nejmenší korfbalisté a korfbalistky z KK Brna A, KK Brna B (Komín), Nového Lískovce  a Prostějova. Všechny brněnské týmy měly jasný cíl a to pokusit se porazit letošního mistra v této věkové kategorii. To se jim však nepovedlo a Prostějov si odvezl vítězství a obhájil 1. místo z loňského roku.

Konečné pořadí v minižácích: 1. SK RK Prostějov, 2. KK Brno B (Komín), 3. KK Brno A, 4. Nový Lískovec

Závěrečné vyhlášení výsledků obstarali předseda pořádajícího KK Brno Ondřej Fridrich a člen komínského zastupitelstva pan Tomáš Němec, který musel být jistě potěšen výsledkem dětí z jeho městské části, které obsadily druhé místo.

Po vyhlášení výsledků v žákovských kategoriích se schylovalo k dalšímu významnému bodu programu, který měli obstarat rodiče žáků, kteří doprovodili své děti na tento turnaj. Natěšené brněnské rodiče nakonec vyzval k souboji pouze jediný tým a to Prostějov.
Od začátku všichni hráči nasadili velmi vysoké a strhující tempo, protože se nechtěli nechat zahambit před zraky svých ratolestí a početnou diváckou kulisou. Do vedení šli brněnští, kteří vedli 2:0 a vypadalo to na pohodovou jízdu. Tu však narušil nejen soupeř, ale i blížící se bouřkový mrak. Pod tlakem těchto okolností se dopustili chyb a nechali soupeře vyrovnat. Za vyrovnaného stavu rozhodčí, který je pověstný remízovými zápasy, utkání ukočil a jeho závěrečný hvizd odstartoval málo vídanou průtrž mračen s kroupami.

Za organizátory akce doufám, že se všem turnaj i program líbil a opět se na písku potkáme.

Úvodní sada fotek : http://nemy.rajce.idnes.cz/20150530_-_Korfbal_v_pisku/


Komentáře

komentáře Disqus