Valná hromada ČKS

Efektivní hospodaření a nárůst členské základy mládeže, to jsou jasné a pozitivní závěry z valné hromady Českého korfbalového svazu, která se uskutečnila 02.05.2015 v Brně.

Hlavním bodem valné hromady byla, kromě standardních procesních úkonů, volba nového vedení svazu včetně revizní komise. Před tím však zazněla zpráva o činnosti svazu, hospodaření v roce 2014 a zpráva revizní komise. Hospodaření ČKS je efektivní, veškeré výdaje jsou dopředu promýšleny tak, aby jejich dopad byl pokud možno na co největší skupinu sportovců. „Nemyslím si, že by dříve svaz prostředky plýtval, ale i díky nepravidelným příjmovým tokům nebylo možno strategii aktivit, vzhledem na právě potřebné finance, důsledně plánovat a efektivně využívat“ řekl předseda ČKS Daniel Valeš. ČKS hospodařil v roce 2014 se ziskem. Kladný hospodářský výsledek byl ovlivněn mimo jiné nerozděleným přípěvkem z odvodů loterijních společností, jejichž využitelnost je limitována 3letým obdobím, a které svaz investoval převážně až v kalendářním roce 2015. Právě tato investice má za následek nárůst členské základny, která se zvýšila začátkem roku 2015 v kategorii mládeže o cca 50%. Od konce listopadu 2014 do konce dubna 2015 bylo vybaveno korfbalových vybavením 17 subjektů, které nebyli doposud členy ČKS, pět z nich se rozhodlo vstoupit do struktur Českého korfbalového svazu.

Vedení svazu zůstává pro další funkční období téměř beze změny. Předsedou svazu byl opět zvolen Daniel Valeš, výkonný výbor bude další dva roky pracovat ve složení Aladár Dančo, Lukáš Filip, Jakub Máša, Jiřím Škarabela a Martin Uherka. Revizorem svazu je Tomáš Ziegler.


Komentáře

komentáře Disqus