Znojemští hráči získali extraligový bronz

Utkání o 3. místo
TJ Znojmo MS YMCA x VKC Kolín 20:19 (16:11)

Finálový den České korfbalové extraligy zahájil ve sportovní hale v Brně-Bohunicích souboj dvou poražených semifinalistů – Znojma a Kolína. Oba soupeři doslova vlétli do utkání s neuvěřitelnou vervou a střeleckou disponovaností. Už první minuty duelu přinesly několik krásných košů na obou stranách a po 10 minutách byl stav 7:5 ve prospěch týmu z jihu Moravy. A podobná přestřelka trvala prakticky po celý první poločas. Oba soupeři předváděli velmi líbivou hru se spoustou střel, přičemž oba celky spoléhaly více na pánskou část sestavy. V závěru první půle se Znojmu podařilo přeci jen utrhnout na výraznější rozdíl a do kabin šli Jihomoravané spokojenější s vedením 16:11.

Jenže to, co znojemští v závěru první půle těžce získávali, v úvodu druhé poločasu rychle ztratili. Neuběhlo ještě ani 5 minut a stav byl 16:15. Znojemské útoky najednou začaly postrádat lehkost, navíc se přidaly i drobné chyby v obraně, které Kolín nekompromisně trestal. Jenže pak se „zasekl“ i kolínský stroj a hra ani na jedné straně nebylo optimální. Díky tomu se přece jen Znojmo dokázalo otřepat z nepovedeného nástupu a zvýšilo až na rozdíl 4 košů. Kolínští, ve snaze ještě s vývojem utkání něco udělat, vystřídali a dokázali se v poslední minutě dotáhnout až 20:19. Znojemští mohli zápas v klidu dohrát na útočné půlce, ale posledních pár vteřin před koncem netakticky a zbytečně ztratili míč a dali tak šanci Kolínu na poslední dalekonosnou střelu, Ta ale těsně minula cíl, a proto se TJ Znojmo mohlo radovat po nejtěsnějším vítězství z bronzových medailí.

Nejlepším střelcem byl v dresu Znojma Ivan Žák, autor 5 košů, za Kolín dokázali hned 3 hráči vstřelit po 4 koších – byli to Štěpán a Matěj Kubíčkovi a Karel Königsmark.

Konečné pořadí České korfbalové extraligy 2014-2015
1. KK Brno
2. KCC Sokol České Budějovice
3. TJ Znojmo MS YMCA
4. VKC Kolín
5. SK RG Prostějov


Komentáře

komentáře Disqus