Mistrem 1.ČKL je KK Brno

První korfbalový mistrovský titul v soutěžním ročníku 2014-2015 získal B tým KK Brno, který ve finále, které se hrálo v Sezimově Ústí, porazil B tým Českých Budějovic. V utkání o 3.místo porazil Šenov domácí Tábor.

 

KK Brno – KCC Sokol České Budějovice 16:15 (7:7)

Finále 1.České korfbalové ligy lze nazvat jakousi generálkou toho, co nás čeká přesně za týden. I o titul v nejvyšší soutěži se totiž utkají celky Brna a Českých Budějovic.

Zcela vyrovnané finále 1.České korfbalové ligy ovlivnilo nešťastné zranění Bohuslava Majovského, který musel již v 6.minutě díky zranění nuceně střídat. Nahradil ho Jan Šedý, který doslova vystřílel Brnu titul mistra ČR. Jeho celkem 8 košů, většinou z úctyhodné vzdálenosti, byla přesně polovina všech brněnských zásahů. Utkání bylo nesmírně vyrovnané a žádný tým se po celou dobu nedokázal dostat do výraznějšího vedení. Vítězný šestnáctý koš střelilo Brno dvě minuty před koncem a i díky tomu, že suverénně vyhrálo jak základní část, tak i semifinále, si titul jednoznačně zaslouží.

 

KC SPŠS Tábor – KC ZŠ Šenov   14:18 (7:6)

Utkání o 3.místo bylo ve znamení precizních obran, které jednoznačně předčili útok. I přes nízký počet vstřelených košů, byl zápas, díky vyrovnanému průběhu, pro diváky poměrně atraktivní.

Domácí byli lepším týmem jen v prvním poločase a mohou litovat, že si nedokázal vypracovat výraznější vedení. Nízká střelecká produktivita a neproměňování vyložených šancí domácích měli za výsledek vedení jen o jeden koš. Druhá půle jasně vyzněla pro hostující Šenov, který převzal aktivitu. Napomohl tomu i zaražený a dosti těžkopádný výkon domácích, který se projevil hlavně v pohybu a tedy příliš statické hře. Vyrovnané utkání se zlomilo deset minut před koncem, kdy Šenov třináctým zásahem dokázal odskočit domácím na rozdíl dvou košů a tento náskok si již do konce zápasu pohlídal, ba dokonce v závěru ještě navýšil.

 


Komentáře

komentáře Disqus