3.semifinálový zápas České korfbalové extraligy

Třetí semifinálový zápas rozhodoval o tom, kdo vyzve obhájce titulu KCC Sokol České Budějovice, který do finále postoupil hladce 2:0 na zápasy. Za stavu 1:1 na zápasy tak jeho soupeř vzešel z třetho duelu mezi vítězem základní části KK Brno a čtvrtým týmem VKC Kolín.

KK Brno - VKC Kolín     19:11 (na zápasy 2:1)
Kolínští Vembloudi již podruhé nedokázali favorizovaný brněnský celek překvapit. Na úvodní domácí vedení 2:0 ještě VKC Kolín zareagovat stačil a rychle vyrovnal na 2:2, ale to bylo nakonec naposledy, kdy stav byl vyrovnaný. Kolínským obhájcům stříbrných medailí z loňské sezóny hrubě nevyšel první poločas, když dokázali přidat už pouze jediný koš a domácí tak do druhé půle vstupovali s nadějným náskokem 10:3, který ještě dokázali navýšit až na 15:3 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. V závěrečné fázi utkání dokázali kolínští ještě výsledek kosmeticky upravit, ale o postupu KK Brno pochyb nebylo.

Nejlepšími střelci zápasu, který s velkým přehledem a jistotou řídila dvojice rozhodčích Martin Uherka a Alexander Vyroubal, byli kolínský Matěj Kubíček a brněnská Štěpánka Jonáková, kteří zaznamenali shodně po 4 koších. Brněnský klub pod vedením trenéra Jakuba Máši tak stále může pomýšlet na vysněný titul, který mu stále v jeho bohaté historii chybí. Finále České korfbalové exraligy je na programu 2.května v Brně Bohunicích.    

Koše Brna: Jonáková Š. 4, Fridrichová 3, Jonáková E. 3, Vávra 3, Šedý 3, Škrobová 2, Věžník 1

Koše VKC: Kubíček 4, Čejková 3, Martínek 2, Sládek 1, Čermáková 1


Komentáře

komentáře Disqus