Okénko do Korfballeague - finále 2014/2015

TOP - PKC 21:22

V souboji několikanásobných vítězů Korfballeague z posledních let měl v prvním poločase navrch tým TOP Sassenheim, který v poločase vedl 14:10. Do druhé půle vstoupil lépe PKC Papendrecht a povedlo se mu vyrovnat skóre na 18:18. Od této chvíle začala nevídaná přetahovaná, týmy dlouho kontrolovaly své útoky, trenéři využívali vratných střídání, ale nikdo si již nedokázal vypracovat větší náskok.

Za vyrovnaného stavu 20:20 se začala hrát poslední minuta utkání a 41 vteřin před koncem zápasu vstřelil Laurens Leeuwenhoek rozdílový koš ve prospěch PKC. Následoval oddechový čas TOP a dobře připravený útok, na jehož konci vyrovnal 22 vteřin před koncem Friso Boode na 21:21. Tým PKC pak zvládl excelentně svou šanci a Johannis Schot dal 4 vteřiny před závěrečnou sirénou vítězný koš na 21:22. Trenéři PKC si vzali oddechový čas a dopřáli jedné z největších hvězd nizozemského korfbalu Mady Tims možnost dopřát si ovace zaplněné haly Ahoy. Osmatřicetiletá trojnásobná mistryně světa, trojnásobná mistryně Evropy, dvojnásobná držitelka zlata z World Games a devítinásobná mistryně Nizozemska se rozloučila se svou bohatou a veleúspěšnou kariérou. Mady dokázala proslavit korfbal i velmi netradičně, když se během své kariéry dokonce nechala vyfotit pro prestižní pánský časopis Playboy, jehož vydání bylo okamžitě vyprodáno.

Záznam finálového utkání s (anglickým komentářem)

KZ – Blauw Wit 26:25

KZ dokázal vybojovat bronzové medaile v souboji poražených semifinalistů i bez svého kapitána a nejlepšího střelce Tima Bakkera. V poločase vedlo KZ 18:15 a kolektivním výkonem dokázalo přetlačit excelentního střelce Geralda van Dijka, který držel svými 12 koši ve hře tým modrobílých. Těsně před koncem se totiž KZ ujalo vedení 26:23 a Blauw Wit již dokázal pouze snížit na rozdíl jediného koše a dokonce ještě dostal šanci na útok, se kterou však nenaložil dobře a ze třetího místa se tak radoval tým Koog Zaandijk.

Záznam utkání o třetí místo (holandský komentář)


Komentáře

komentáře Disqus