ČR vs Belgie 8:14 (4:7)

A: Tomáš Veselý, Saša Vyroubal, Dominika Drábková, Gabriela Hurdálková

D: Petr Galíček, Michal Marek, Renata, Vendy Jemelíková

 

Poslední utkání dne proti Belgii bylo plné očekávání. Trenéři kladli hráčům na srdce povinnost soustředit se na hru, sledovat hráče, nepouštět doskok na asistenta, tlačit se do koše a hlavně ukázat, co všechno v sobě mají.

Na počátku bylo velmi hezky vidět, jak naši hráli uvolněně, nestresovali se a dokázali se prosadit. Díky tomu se také dostali i do vedení 4:3. Pak si ale nechali Belgičany utíkat a do konce poločasu už nezaskórovali – 4:7.

Ve druhé polovině nebyla obrana tak soustředěná. Hráči předskakovali asistenta, který jen chytl míč, otočil se a vhodil míč do obroučky. Našim střelám se do koše moc nechtělo, ale naštěstí se v 22. minutě prosadila Vendy s Renčou. I když hráči bojovali, nemohli si odpustit chyby v obraně typu špatné nahrávky, chyby ve výjezdu a dalších. Toho Belgičané velmi ochotně využívali a trestali navýšením svého bodového skóre až na 8:14.

Po utkání se trenéři ujali slova a zhodnotili vše se slovy: Hráli jste hezky, ale mohla to být minimálně remíza, když byste plnili taktické pokyny. Pro chyby ve výjezdech, obranách asistenta vzniklo asi sedm nebo osm šancí, které Belgičané proměnili.


Komentáře

komentáře Disqus