ČR vs Portugalsko 6:7

A: Pavla Křížová, Renata Havlová, Tomáš Veselý, Petr Šnajdr

D: Anna Motáková, Gabriela Hurdálková, Petr Galíček, Alexandr Vyroubal

 

Do prvního utkání dostali hráči pokyn hrát na maximum, nepouštět Portugalce na asistenta a držet si od nich metrový odstup, aby měli dostatečný čas zareagovat na jakoukoli snahu zakončit. V útoku se sázelo na doskok a tedy i na možnost víceronásobných střel.

 

Začátek 30 minutového zápasu byl dle očekávání nervózní. Došlo k několika zbytečným ztrátám na obou stranách, ale hráči se do tempa dostali během několika chvil.

Díky Renatě Havlové jsme se dostali do vedení 2:0, ale vzápětí došlo ke střele z dálky a penaltě a vyrovnání bylo na světě. Od té doby to byli spíše Portugalci, co diktovali tempo navyšování skóre.

Byť obrana pracovala velmi dobře, pohybovala se blízko útočníků, protihráči utekli o na 5:3. Ještě, že se v útoku prosadili Tomáš Veselý a Gabča Hurdálková, jinak bychom neviděli krásné skóre 5:5 v čase 5:55 do konce celého utkání.

Čím se přibližoval konec, tím byli všichni unavenější, nervóznější, včetně rozhodčích, jejichž rozhodnutí byla velmi sporná.

Ještě 30 vteřin do závěrečného hvizdu byl stav vyrovnaný 6:6, pak ale Portugalci úspěšně zakončili a my se během 10 vteřin nemohli pořádně dostat ke koši a stav opět vyrovnat.

 

První utkání tak skončilo velmi těsným výsledkem 6:7.

 

Následujícím protivníkem bude ve 14:05 Německo. Sledujte, komentujte, fanděte!


Komentáře

komentáře Disqus