Okénko do Korfballeague – 18.kolo

Poslední kolo základní části Korfballeague rozluštilo poslední otazníky a je jasné, že semifinálové dvojice v boji o titul jsou PKC – KZ a Blauw Wit – TOP. Po roce sestupuje tým KVS, který dokázal získat za celou sezónu pouhé tři body a baráž o udržení bude hrát tým OVVO, a to proti bývalému nizozemskému šampiónovi DOS´46, který se snaží vrátit mezi elitu.

LDODK - KVS 28:19

Domácí tým nepřipustil senzaci a porazil beznadějně poslední a sestupující KVS. Vítězstvím si rovněž zajistil účast v Korfballeague i do příští sezóny, neboť se tak vyhnul hrozící baráži, do které by jej poslala případná prohra v tomto zápase a současné vítězství OVVO v Delftu. Nic z toho se však nestalo a tým LDODK nakonec skončil v tabulce sedmý.

Blauw Wit - TOP 27:22

Tým Blauw Wit dokázal porazit obhájce titulu TOP v pikantním souboji. Oba týmy se totiž střetnou za pár dní znovu, a to v semifinále play-off. Obhájce titulu TOP se potýká v závěru soutěže s poklesem formy, když prohrál dva poslední zápasy. I jeho bilance proti Blauw Wit není letos vůbec dobrá, neboť oba vzájemné duely vyhráli letos právě modrobílí z Amsterodamu.

DVO - PKC 18:26

V Bennekomu doufali domácí diváci v zázrak v podobě vítězství nad PKC, které by za jistých okolností mohlo stačit i na vysněný postup DVO do play-off. Zázrak se však nekonal a favorizovaní hosté vedli rychle 4:10 a v poločase 7:15, což domácím dávalo jen malou naději na úspěch. Ve druhé půli hosté odskočili až na desetikošový rozdíl a o výsledku tak bylo rozhodnuto.

Dalto - KZ 25:28

Tým KZ muset bodovat, aby si zabezpečil postup do play-off a nemusel se spoléhat na výsledky ostatních zápasů. Zápas se, ale pro favorita nevyvíjel vůbec dobře. Domácí tým vedl v poločase 16:12 a hostům se povedlo vyrovnat až pět minut před koncem zápasu na 22:22. V závěrečné fázi zápasu pak KZ ukázal své zkušenosti a v semifinále play-off je čeká vítěz základní části PKC.

Fortuna - OVVO 24:20

Fortuna Delft již hrála poslední zápas s jistotou, že do play-off se letos nepodívá, což je tradičního účastníka play-off bojů určitě zklamáním. I tak dokázala porazit tým OVVO, když v poločase vedla hubeným výsledkem 9:8, ale ve druhé půli si vypracovala až desetikošový náskok a bez problémů v posledním zápase sezóny zvítězila. Pro tým OVVO to znamená, že si bude muset svou příslušnost a budoucnost v Korfballeague ještě vybojovat, a to v baráži proti DOS´46.

 

Tabulka po 18.kole

1 PKC/SWKGroep         18z. 32b.

2 Blauw-Wit (A)             18z. 24b.

3 TOP/Quoratio             18z. 24b.

4 KZ/Hiltex                     18z. 22b.

5 Fortuna/My Collections   18z. 20b.

6 DVO                             18z. 20b.

7 LDODK/AH Gorredijk   18z. 13b.

8 Dalto/BNApp.nl             18z. 13b.

9 OVVO/De Kroon           18z. 9b.

10 KVS/Maritiem             18z. 3b.


Komentáře

komentáře Disqus