Extraliga již zná semifinálové dvojice

Poslední kolo České korfbalové extraligy definitivně rozhodlo o složení semifinálových dvojic play-off a rovněž o střelecké koruně pro nejlepší střelce základní části, kterými se stali brněnská Eliška Jonáková s 71 koši a Vlastimil Krejčí s 76 koši.

1.zápas TJ MS YMCA Znojmo – KK Brno 16:22 (11:8)

Do prvního zápasu vstoupili lépe domácí a ještě v poločase vedli 11:8. Ve druhém poločase však znojemští Modří sloni nedokázali udržet nastavenou střeleckou laťku a dali pouze 5 košů, což na bodový zisk proti nejlepšímu týmu aktuální tabulky stačit nemohlo. Zejména když se neuvěřitelně střelecky dařilo Elišce Jonákové, která zaznamenala 10 košů (se 14 zásahy se stala i nejlepším střelcem posledního kola).

Koše Znojma: Veselý 5, Žák 4, Podzemský 2, Zábojová 2, Ferkovičová 1, Nguyen 1, Šebelová 1

Koše Brna: Jonáková E. 10, Vávra 3, Skála 3, Věžník 2, Škrobová 2, Jonáková Š. 1, Ziegler 1

 

2.zápas TJ MS YMCA Znojmo – KK Brno 20:20 (8:8)

Poslední utkání týmů z čela tabulky přineslo vyrovnaný souboj. Oba týmy daly příležitost všem hráčům a využili tak poslední zápas před play-off k ladění sestav před zápasy proti loňským finalistům, do kterých, na rozdíl od loňské sezóny půjdou Jihomoravané v roli favoritů. Znojemští tak vyzvou obhájce titulu KCC Sokol České Budějovice, které v letošní sezóně třikrát ze čtyř pokusů porazili.

Koše Znojma: Podzemský 6, Veselý 4, Kovalovský 3, Žák 2, Zábojová 1, Ferkovičová 1, Nguyen 1, Šebelová 1, Hon 1

Koše Brna: Jonáková Š. 7, Jonáková E. 4, Drábková 3, Věžník 3, Ziegler 2, Šedý 1

 

1.zápas VKC Kolín – SK RG Prostějov 17:11 (11:6)

Domácí nutně potřebovali alespoň jednou vyhrát k jistotě postupu do play-off. Zejména díky střelecké úspěšnosti ženské části týmu se jim to povedlo hned v prvním zápase a v play-off vyzvou vítězný tým po základní části KK Brno, který se rovněž opírá o skvělé ženy, a tak se můžeme těšit na velice zajímavý souboj.

Koše VKC: Čermáková 3, Čejková 3, Paďouková 2, Hurdálková 2, Sládek 2, Motáková 1, Konigsmark 1, Kubíček M. 1, Kubíček Š. 1

Koše PV: Vyroubal 5, Havlová 3, Šnajdr 2, Ambrosová 1

 

2.zápas VKC Kolín – SK RG Prostějov 20:12 (10:2)

Ve druhém utkání dali oba trenéři příležitost i hráčům z laviček a domácí Vembloudi dovolili hostům za první poločas skórovat pouze dvakrát. Ve druhé půli pak hosté hru vyrovnali a díky svému nejzkušenějšímu hráči Martinovi Uherkovi se důstojně rozloučili s letošní sezónou, v níž dokázali porazit KK Brno i obhájce titulu z Českých Budějovic. Do příští sezóny tak bude určitě prostějovský tým trenéra Davida Konečného vstupovat bez bázně a s vysokými ambicemi.

Koše VKC: Hurdálková 3, Motáková 3, Tvrdíková 3, Kubíček M. 3, Konigsmark 2, Čermáková 2, Milichovský 2, Schwarz 1

Koše PV: Uherka 4, Lužný 2, Tichý 2, Marek 2, Šťastná 1, Ambrosová 1


Komentáře

komentáře Disqus