Dorostenecká extraliga zažila střelecký rekord v podání Prostějova

Po dalším kole dorostenecké extraligy se KK Brno posunulo již na třetí příčku, ale odstup od vedoucího duo zůstává velmi výrazný a vše nasvědčuje tomu, že nás bude na konci soutěže čekat stejné finálové obsazení jako ve finále loňském, kdy se v úchvatném finále střetli SK RG Prostějov a TJ MS YMCA Znojmo.

1.zápas    SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice  49:1 (24:1)
Domácí předvedli v prvním zápase nevídaný střelecký koncert, když dokázali skórovat téměř v každé minutě a soupeřům dovolili pouze jediný čestný úspěch, který zaznamenal v českobudějovickém dresu hostující Jan Paďouk. Domácí nakonec marně atakovali rekordní padesátku a zastavili se těsně před touto metou.
Koše PV: Havlová 11, Galíček 10, Štefák 10, Vyroubal 5, Lorencová 4, Rieger 3, Šnajdr 3, Ambrosová 2, Křížková 1
Koše ČB: Paďouk 1

2.zápas    SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 70:2 (31:2)
To, co se domácím nepodařilo v prvním utkání, dokázali hned v tom následujícím a předvedli střelecké galapředstavení, které je vskutku unikátní, a to hned v několika směrech. Sedmdesát košů v jednom zápase znamená vstřelit koš soupeři v intervalu necelých 43 vteřin a ve druhém poločase, kdy domácí zaznamenali 39 košů, byla průměrná doba ke vstřelení jednoho koše dokonce necelých 38,5 vteřiny. Rovněž 20 košů v jediném utkání v podání reprezentační kanonýrky Renaty Havlové (na obrázku vedle předsedy ČKS Daniela Valeše) je výkon z kategorie snů (Havlová se stala střelcem tohoto kola s celkem 31 koši) 
Koše PV: Havlová 20, Šnajdr 13, Galíček 8, Vyroubal 6, Křížková 5, Lorencová 5,Rieger 5,Štefák 5, Ambrosová 3
Koše ČB: Paďouk 1, Mensová M. 1

  

1.zápas    VKC Kolín – TJ MS YMCA Znojmo 10:23 (6:12)
Kolínští Vembloudi neměli proti favorizovaným Modrým slonům ze Znojma v prvním zápase příliš šancí. Hostující tým si s chutí zastřílel a zejména střelecký výkon reprezentanta Tomáše Veselého byl skvělý, když zaznamenal ve dvou utkáních proti VKC Kolín 18 košů.
Koše VKC: Motáková L. 2, Kreiner 2, Rampír 1, Markytán 1, Dvořák 1, Motáková A. 1, Holubová 1, Marková 1
Koše Znojma: Veselý 9, Žák 8, Nováková 3, Holík 2, Hon 1

2.zápas    VKC Kolín – TJ MS YMCA Znojmo  16:24 (9:12)
Ve druhém utkání se domácí udrželi na dostřel během celé první půle a poločasové skóre slibovalo vyrovnaný průběh. I ve druhé půli se kolínští drželi na dostřel, a to zejména díky šesti košům Anny Motákové. Sestra trenérky kolínského dorostu a reprezentační hráčky Kateřiny Motákové vstřelila šest košů, ale ani to k bodovému zisku nevedlo a domácí klesli v tabulce na čtvrt místo.
Koše VKC: Motáková A. 6, Kreiner 4, Rampír 3, Dvořák 1, Markytán 1, Tlučhoř 1
Koše Znojma: Veselý 9, Hon 5, Žák 3, Nováková 2, Vejtasová 2, Holík 1, Fialová 1, Toufarová 1

  

1.zápas  KK Brno – PKC Náchod  16:5 (7:3)
Domácí tým potvrdil zlepšující se formu a přesvědčivě zvítězil nad oslabeným týmem z Náchoda. Náchodu dlouhodobě chybí nejlepší hráčky (zraněná kolena Kolářové a T.Hurdálkové zatím nedovolují vrátit se do hry), a tak brněnští přestříleli jak chlapce a dívky a zaznamenali svou letošní nejvyšší výhru.
Koše KK: Kovář 4, Drábková D. 3, Jemelíková 3, Cupáková 2, Dlapa 1, Drábková A. 1, Pléhová 1, Pospíšil 1
Koše PKC: Hurdálková 2, Štěpánová 2, Novotný 1

2.zápas     KK Brno – PKC Náchod  14:7 (10:2)
I ve druhém utkání domácí dominovali a v poločase disponovali luxusním náskokem, když vedli 10:2. V poločase druhém se však brněnským přestalo střelecky dařit a prohráli jej 4:5, což však na jejich výrazném vítězství nemohlo nic změnit.
Koše KK: Drábková D. 6, Jemelíková 6, Pokorný 1, Kovář 1
Koše PKC: Novotný 2, Štěpánová 2, Hurdálková 1, Škrob 1, Štěpař 1

 


Komentáře

komentáře Disqus