Na evropský bronz brněnští nedosáhli

Jeden krůček chyběl k historickému úspěchu brněnského korfbalu. V zápase o evropský bronz se KK Brno střetl s loňským medailistou, portugalskou Benficou. Bohužel po závěrečném klaksonu svítil na tabuli výsledek 21:17 ve prospěch našeho soupeře, který znamenal jediné, že na brněnské korfbalisty zbyla jen bramborová medaile.

Bohužel už v úvodu bylo jasné, že naše taktika v nasazení hráčů nevyšla, když za Benficu nastoupil vysoký Pedro Correia v opačné čtverce, než náš Roman Věžník. A tento fakt bohužel naprosto ovlivnil naši útočnou i obrannou hru, protože tento hráč bez větších problémů opanoval podkošovou pozici a nedovolil nám v útoku donutit Portugalce více střelami a následným tlakem v obraně chybovat. Od začátku byl ale vývoj utkání velmi vyrovnaný. Oba týmy se přetahovaly o vedení a nikdo nedokázal odskočit na rozdíl 2 košů. Bohužel za stavu 5:4 v náš prospěch minula Eliška Jonáková nabídnutou penaltu a místo vedení o 2 koše soupeř následně srovnal. Rozhodující pro celý následný vývoj utkání ale byla závěrečná desetiminutovka 1. půle, kdy náš útok bezradně tápal a soupeř i s trochou štěstí navýšil až na rozdíl 5 košů - 13:8.
 
Do druhé půle vstoupil brněnský celek úspěšnou donáškou Petry Škrobové. V té době jsme už takticky střídali a na vysokého Correiu přešel po sérii střídání Roman Věžník. Jenže následně soupeř 3 koši odskočil už na 7 košů a zdálo se být rozhodnuto. Brno ale své útoky dokázalo lépe zorganizovat, připravovalo šance hlavně pro dívky, které své portugalské sokyně jasně přehrávaly, a dívky začaly dávat koše. K tomu se přidala zlepšená předobrana, která soupeře přiváděla k vzteku. Najednou bylo skóre už jen 17:14 a Portugalci znervózněli. Jenže v rozhodující moment jsme neproměnili jasné šance, včetně další penalty a naopak soupeř potrestal naše chyby v obraně a opět odskočil na 5 košů. Navzdory veškeré snaze a bojovnosti jsme už nedokázali naskočit zpět do úspěšného stylu hry, přestali jsme stavět útoky pro skvěle hrající dívky a zoufalé střely nenacházely cíl. Konec utkání se nám tak už zdramatizovat nepodařilo a soupeř v klidu dovedl utkání do vítězného konce 21:17.
 
střelci Brno: Petra Škrobová - 5; Štěpánka Jonáková, Eliška Jonáková, Peter Bušík - 3, Roman Věžník, Jan Šedý, Eva Fridrichová - 1, M. Skála, O. Fridrich, M. Weissová - 0
 
střelci NC Benfica: Amaral - 8; Luis - 3; Faria C., Faria J., Cordeiro, Costa - 2; Correia, Marques - 1

Komentáře

komentáře Disqus