Brněnští korfbalisté odjíždí na turnaj mistrů do Belgie

Ve středu, 14. ledna se vydává Korfbal klub Brno poprvé v jeho historii do Belgie na Europa Cup, turnaj, na kterém změří své síly mistři jednotlivých evropských lig. V korfbalovém světě se jedná o nejlépe obsazený a tedy i nejprestižnější klubový turnaj a brněnští na něj odjíždí plni nadějí na medailový výsledek.

Europa Cup se uskuteční od 14. do 17. ledna 2015 v Belgii, tedy v zemi, která se počítá spolu s Nizozemskem mezi kolébky korfbalu. Díky tomu pořadatelé očekávají v místě turnaje – městech Tielen a Herentals bouřlivou diváckou atmosféru. Turnaje se účastní deset týmů z deseti různých evropských zemí.

Korfbal klub Brno změří síly se světovou elitou a jeho ambice míří vysoko. Druhé den turnaje se utká s vítězem základní mini skupiny, kterou tvoří turecký Kocaeli University Sport Club, skotští Edinburgh Mavericks a anglický tým KC Trojans. Právě poslední zmiňovaný tým z Anglie je největší favoritem na vítěze této skupiny a tedy i nejpravděpodobnějším soupeřem brněnského týmu v tomto zápase, který je čtvrtfinálem tohoto turnaje. Brněnský klub do čtvrtfinále postoupil rovnou díky 4. místu loňského českého účastníka turnaje – Kolína. Toto čtvrtfinále se odehraje ve čtvrtek, 15. ledna od 14:00.

V případě čtvrtfinálové výhry změří Korfbal klub Brno své síly pravděpodobně s největším favoritem turnaje a momentálně nejsilnějším korfbalovým klubem planety, loňským mistrem holandské ligy, týmem KV TOP Sassenheim. Tento zápas se odehraje v pátek, 16. ledna od 18:00. Z tohoto zápasu pak vzejdou účastníci zápasu o třetí místo a finále, které se odehrají v sobotu, 17. ledna od 14:00, respektive 16:00. Všechny zápasy bude možné sledovat online i ze záznamu na webu http://www.worldkorfball.org/.

Na turnaj odcestuje brněnský tým pod vedením trenéra Jakuba Máši v sestavě: Bušíková Zuzana, Weissová Martina, Škrobová Petra, Jonáková Eliška, Jonáková Štěpánka, Fridrichová Eva, Ziegler Jiří, Fridrich Ondřej, Šedý Jan, Skála Martin, Bušík Peter a Věžník Roman.

 

Informace o možných soupeřích:

KC Trojans: Tento klub z jihovýchodního Londýna je v současnosti nejsuverénnějším anglickým týmem za poslední desetiletí. Od roku 2008 doteď získal v řadě sedm titulů. Tým tvoří ze značné části množství bývalých, ale i současných anglických seniorských či juniorských reprezentantů. Největším úspěchem na mezinárodní scéně je třetí místo na Europa Cupu v roce 2012 v polské Varšavě. Letošní sezónu začali problematicky, když zaznamenali v úvodu 2 prohry. Nyní jsou však již zpět ve vrchní části tabulky a to na druhém místě.

KV TOP Sassenheim: Sassenheim je městečko mezi městy Amsterdam a Den Haag. Klub byl založen již v roce 1928 a dnes má více než 500 členů. V nejvyšší holandské korfbalové soutěži a zároveň v nejkvalitnější soutěži světa působí od roku 2008. První titul se jim povedlo získat již třetí sezónu mezi elitou. Další titul získali v loňské sezóně, díky čemuž se nominovali právě na Europa Cup. Tým je tvořen velkým množstvím reprezentantů a držitelů zlatých medailí z letošního Mistrovství Evropy. Největším úspěchem klubu TOP Sassenheim je vítězství na Europa Cupu v roce 2012. V letošní sezoně zatím ovládají čelo holandské soutěže s dvoubodovým náskokem a jsou tak jednoznačně největším favoritem na vítěze turnaje mistrů.


Komentáře

komentáře Disqus