Páté kolo České korfbalové extraligy ve znamení vítězství domácích

Páté kolo naší nejvyšší soutěže bylo ve znamení opakování loňských semifinálových duelů a rovněž pro KK Brno bylo zkouškou před nadcházejícím Europa Cupem 2015, na který odjíždí brněnští hned na začátku týdne.

 

1.zápas TJ MS YMCA Znojmo – VKC Kolín 18:17 (9:10)

Znojemští senioři předvedli nádherný herní výkon, kdy ve zcela vyrovnaném prvním utkání porazili hráče VKC Kolín 18:17, po poločase 9:10. V průběhu druhé půle vedli kolínští Vembloudi, do jejichž sestavy se po vleklém zranění vrátila reprezentační kapitánka českého týmu do 21 let Denisa Čejková, až rozdílem čtyř košů, ale domácím se povedlo srovnat a v poslední půlminutě utkání vystřelila Lucie Šebelová cenné vítězství pro domácí tým.

Koše Znojma: Ferkovičová 3, Zábojová 3, Podzemský 2, Malačka 2, Žák 2, Mostbeková 2, Šebelová 2, Veselý 1, Nguyen 1

Koše Kolína: Kubíček Š. 7, Kubíček M. 4, Čejková 3, Sládek 1, Konigsmark 1, Tvrdíková 1

 

2.zápas TJ MS YMCA Znojmo – VKC Kolín 27:19 (14:9)

Ve druhém utkání opět Znojmo hrálo aktivněji a první koš, tak jak v prvním utkání, vstřelila z donášky Tereza Ferkovičová.  Ve druhém utkání Modří sloni značně zlepšili obranu a už v 11 minutě vedli 8:4.  Po poločase byl stav 14:9 pro Znojmo. V 10.minutě druhého poločasu už Modří sloni vedli 19:11 a o vítězi tohoto duelu nebylo pochyb. V druhém utkání znojemští značné převýšili svého soupeře z Kolína a zvítězili i na české poměry vysokým skórem 27:19.

Koše Znojma: Podzemský 7, Zábojová 6, Ferkovičová 3, Žák 3, Nguyen 3, Šebelová 2, Veselý 2

Koše Kolína: Kubíček M. 5, Konigsmark 4, Kubíček Š. 3, Tvrdíková 3, Čejková 2, Sládek 1,

Martínek 1

 

1.zápas KK Brno – KCC Sokol České Budějovice 26:16 (11:7)

Českobudějovičtí přijeli ke svým zápasům se značně obměněnou sestavou, když tradiční opory v mužské části družstva doplňovali omlazené dívky (tři z nich byly ve věku do 20 let). Po vyrovnané úvodní pasáži se domácím podařilo odskočit do poločasu na čtyřkošový rozdíl, ale o výsledku ještě nebylo rozhodnuto. Obhájci titulu z jihu Čech se ještě pokoušeli nepříznivý stav zvrátit, ale domácí tým to nedopustil a zejména díky střelecky disponovaným dívkám, které vyhrály svůj minisouboj 14:2 (premiérový koš  extralize zaznamenala sedmnáctiletá Anežka Mensová, která hostuje v českobudějovickém týmu z Kutné Hory), dovedl zápas do vítězného konce.

Koše Brna: Jonáková Š. 7, Věžník 4, Šedý 4, Fridrichová 3, Skála 3, Weissová 3, Bušíková 1, Fridrich 1

Koše ČB: Bláha 8, Pešák 3, Kracík 2, Bínová 1, Krejčí 1, Mensová A. 1

 

2.zápas KK Brno – KCC Sokol České Budějovice 27:17 (16:10)

Do druhého zápasu vstoupili lépe domácí a již v prvním poločase si vypracovali solidní náskok. Opět se střelecky prosazovaly brněnské zástupkyně něžného pohlaví, když dokázaly zopakovat výkon z prvního utkání a opět zaznamenaly 14 košů. To jediný dámský koš obhájců titulu vstřelila Miloslava Mensová a opět se jednalo v jejím podání (stejně jako u její sestry v prvním zápase) o premiérový extraligový koš. V průběhu druhého poločasu se zranila českobudějovická Veronika Bínová a hosté tak museli dohrávat zápas v sedmi hráčích a o případném zvratu ve vývoji skóre tedy již nemohlo být řeči. Domácí si tak v generálce na Pohár mistrů připsali cenné výhry a již se musí chystat na úvodní zápas proti anglickému mistru KC Mitcham. Střelcem kola se stal paradoxně hráč týmu, který v tomto kole nastřílel nejméně košů – byl jím reprezentační kanonýr Jakub Bláha (na obrázku) se 13 koši ze 33 českobudějovických zásahů.

Koše Brna: Fridrichová 7, Věžník 6, Skála 5, Jonáková Š. 4, Šedý 2, Weissová 2, Bušíková 1

Koše ČB: Krejčí 8, Bláha 5, Pešák 2, Kracík 1, Mensová M. 1


Komentáře

komentáře Disqus