Korfbal Challenge 2014

Na tradičním přípravném turnaji, který se každým rokem koná v posledním dnech roku, hrály korfbalové týmy různých kategorií. V komplexu sportovních hal Top Sport Centrum vedle fotbalového stadionu Feyenoordu v nizozemském Rotterdamu se hrály turnaje v juniorských věkových kategoriích U14, U16 a U19.

O prestižní kategorii U23, které se nakonec zúčastnilo pouze pět týmů a ve které konečné čtvrté místo obsadila reprezentace České republiky do 23 let pod vedením trenérů Kracíka a Konečného, jste mohli denně sledovat zpravodajství na stránkách www.korfbal.cz.Ve večerních programech pak ve vyprodané hlavní hale bylo k vidění sedm zápasů té nejvyšší kvality a diváci mohli na vlastní oči vidět 4 nejlepší týmy z Nizozemska a rovněž výběr Belgie a Taiwanu. Do semifinále byly přímo nasazeny týmy finalistů loňské Korfballeague – PKC a TOP, které čekaly na vítěze utkání předkola. Do finále pak postoupil asi aktuálně nejlepší a nejkompaktnější tým světa TOP Sassenheim, za který nastupují takové hvězdy jako například Celeste Split, Mick Snel či Friso Boode a trochu překvapivě tým Tulips, který porazil vítěze loňského Poháru mistrů evropských zemí PKC Papendrecht, který však nechal své největší hvězdy odpočívat.

Finálový den se tak v zápase o páté místo střetly týmy belgické a taiwanské reprezentace a sehrály krásné a vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro evropský tým, který své těsné vedení dokázal uhájit až do konce. Taiwanský výběr měl dokonce příležitost k vyrovnání, ale poslední útok za stavu 21:20 ukončila zkažená nahrávka a zbývajících 15 vteřin zápasu si pak již zkušený belgický tým pohlídal. V zápase o bronz pak tým PKC bez komplikací porazil Fortunu Delft, která v závěru již též šetřila některé hráče základní sestavy, protože ji už tuto sobotu čeká důležitá dohrávka odloženého utkání Korfballeague proti DVO Bennekom.

Finálový zápas pak přinesl vyrovnaný souboj úřadujícího šampióna TOP a výběru nizozemských tulipánů s takovými hvězdami jako Tim Bakker či Jos Roseboom. Zápas byl vyrovnaný téměř celý první poločas, ale na jeho závěru dokázal TOP odskočit do nakonec rozhodujícího náskoku 4 košů. Tento náskok si již během druhého poločasu pohlídal a ještě jej dokázal navýšit a před více než třítisícovou návštěvou si připsal cenné vítězství i finanční odměnu 2.500€.

Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Celeste Split z týmu TOP, která si jen ve finále připsala osm košů a Jos Roseboom z nizozemského výběru Tulips.

Výsledky zápasů:

Předkolo:

Belgie – Tulips 24:25

Fortuna – Taiwan  26:21

Semifinále:

TOP – Fortuna 29:22

PKC – Tulips 19:24

O 5.místo: Belgie – Taiwan 21:20

O 3.místo: Fortuna – PKC 14:21

Finále: TOP – Tulips 27:21


Komentáře

komentáře Disqus