Česká reprezentace U23 – Korfball World Cup U23 – finálový den

Poslední den čekal naše reprezentanty boj o konečné třetí místo proti Anglii a poté byl na programu finálový zápas mezi dvěma nejlepšími týmy turnaje, tedy mezi domácím Nizozemskem a Taiwanem.

 Česká republika – Anglie 12:18 (7:12)

Reprezentační výběr České republiky do 23 let nevstoupil do utkání příliš šťastně. Dva anglické útoky přinesly dva koše z prvních střel a po dalších chybách v obraně od vysokých kluků Aldara Tsybyktarova a Tomáše Veselého vedla Anglie v šesté minutě již 0:4. Trenér Kracík si okamžitě vyžádal oddechový čas a instruoval své svěřence, jak si poradit s těsnou anglickou obranou. 

Následoval výborný útoak českého týmu, kterému však chybělo úspěšné zakončení, což Angličané okamžitě z protiútoku potrestali a dostali se již vedení 0:5. V deváté minutě zápasu se konečně trefili do koše i Češi a Renata Havlová snížila na 1:5.  Angličané okamžitě kontrovali na 1:6, ale pak přišly světlé okamžiky českého týmu. Nejdříve Vyroubal s klaksonem shot-clocku z dálky snížil na 2:6 a další koše přidali Havlová a Tsybyktarov a rázem to bylo 4:6. Další koš však přidali opět Angličané, ale Vyroubal z penalty (typicky rozehrané po nebývale dlouhém soustředění) snížil na 5:7. Angličané však rychle odpověděli a po chybách Galíčka v obraně to bylo rázem 5:9 a trenér Kracík právě Galíčka nahradil Patrikem Nguyenem, ale soupeř přidal další dva koše na 5:11. Následně skórovala z dálky opět nejlepší česká střelkyně Havlová a snížila na 6:11 a po dalším rychlém anglickém koši navíc měli ostrované možnost házet penaltu. Tu však neproměnili a 4,1 vteřiny před koncem poločasu snížila na přijatelný rozdíl krásnou střelou z dálky Gábina Hurdálková.

Ve druhém poločase předvedli naši reprezentanti zlepšený výkon v obranné činnosti, ale na rozjeté anglické reprezentanty to nestačilo. Do poloviny poločasu se naši neustále dokázali udržet  „na dostřel“ soupeře, když koši Veselého (na 8:13), Vyroubala z penalty (na 9:14), Havlové (na 10:15) a ještě Ferkovičové se dostali na čtyřkolový rozdíl 11:15. Další koše však přibývaly na obou stranách pomalu a čas ubíhal rychle, v 17.minutě ještě Mostbeková snížila úspěšnou střelou na 12:16, ale poslední slovo měli opět Angličané, kteří po dalších chybách v obraně slavili vítězství.

Finále World Cup U23:

Nizozemsko – Taiwan 22:18

 

Konečné pořadí:

1. Nizozemsko

2. Taiwan

3. Anglie

4. Česká republika

5. Německo


Komentáře

komentáře Disqus