Česká reprezentace U23 – Korfball World Cup U23 – den třetí

Třetí den turnaje čekal na naše reprezentanty poslední zápas ve skupině, a to proti Anglii, která dnes hrála dvě utkání - první zápas dne proti Taiwanu - a končila posledním zápasem základní skupiny právě proti našemu výběru.

Česká republika – Anglie 3:7 (1:3)

Již na začátku zápasu bylo jasné, že dnešní zápas již nic nemůže změnit na tom, že oba týmy se střetnou zítra znovu, a to v zápase o konečné třetí místo na tomto turnaji. I proto dali oba trenéři – Ivo Kracík i Dave Buckland, příležitost i dalším hráčům z laviček, aby okusili, jaké to je hrát na tak velkém turnaji, jakým Korfball Challenge 2014 skutečně je. První poločas byl střelecky velice bídný, když k první změně stran došlo za stavu 0:2 až v deváté minutě. Až poté se poprvé, a v prvním poločase i naposled, mohli ze vstřeleného koše radovat i naši reprezentanti, když se střelou z dálky prosadila Gábina Hurdálková. Jediný další zásah do černého si v prvním poločase připsali Angličané a oba týmy odcházely do šaten za chudého poločasového skóre 1:3. 

Druhou půli začali naši mnohem nadějněji, když se po dobré práci pod košem trefil Alexandr Vyroubal a snížil na 2:3. Následně však naši pokračovali v neproměňování nabídnutých příležitostí, když za celý zápas nedokázali skórovat ani z jednoho z 18 volných hodů a tak Angličané navýšili svůj náskok na 2:5. Češi poté neproměnili ani nabídnutou penaltu (na rozdíl od včerejší vítězné penalty se dnes Gábina Hurdálková do koše netrefila) a Angličané následně navýšili své vedení už na 2:6. Trenérské duo Kracík – Konečný pak vystřídalo a poslalo do hry tři čerstvé posily. Osm minut před koncem zápasu Alexandr Vyroubal ještě vykřesal jiskřičku naděje na zvrat, když z penalty snížil na 3:6, ale z české strany se toho více nepovedlo.

Věřme však, že zítra se v boji o bronzové medaile povede našim juniorům, proti stejnému soupeři, lépe a k solidní obraně přidají ještě posun v proměňování nabídnutých příležitostí.

 

Další výsledky třetího dne:

Anglie – Taiwan 14:8

Nizozemsko - Německo 26:4


Komentáře

komentáře Disqus