Vánoce stráví na prvním místě tabulky KK Brno

V posledním předvánočním kole České korfbalové extraligy hostily oba vedoucí celky týmy ze spodních pater tabulky a očekávalo se, že potvrdí své pozice a bude jen otázkou rozdílu skóre, kdo stráví Vánoce na čele tabulky.

 

1.zápas KCC Sokol České Budějovice – SK RG Prostějov 17:19 (10:8)

Domácí tým vstoupil do zápasu lépe a během celého prvního poločasu si udržoval mírné vedení, ale jeho hře chyběla lehkost – možná i proto, že z důvodu pracovních povinností chyběla domácím jedna z opor – reprezentant ČR Jakub Bláha. I tak ale odcházeli do šaten spokojenější domácí. Ve druhé půli však hosté, pod vedením reprezentačního trenéra do 19 let Davida Konečného, zpřesnili svá zakončení a rázem se dostali do vedení 11:15. Domácí dokázali ještě srovnat na 15:15, ale hosté si vedení vypracovali znovu a již jej, trochu překvapivě, ale zaslouženě, dokázali udržet až do konce zápasu.

Koše ČB: Pešák 5, Krejčí 4, Klacková 3, Hurdálková 2, Housková 1, Bínová 1, Tsybyktarov 1

Koše PV: Vyroubal 7, Havlová 4, Galíček 2, Nasadilová 2, Marek 2, Šnévajs 1, Šnajdr 1

 

2.zápas KCC Sokol České Budějovice – SK RG Prostějov 17:11 (12:3)

Druhý zápas začal opět vyrovnaně, a to až do stavu 3:3 v desáté minutě. Pak přišla neuvěřitelná šňůra deseti košů v podání domácích Sokolů, kteří se tak ujali výrazného náskoku. Navíc dokázali zcela eliminovat nejlepšího střelce prvního zápasu Alexandra Vyroubala, ale i další střelce z Hané. Hosté však dokázali s přibývajícím časem přidat úspěšné zásahy, což však stačilo pouze na kosmetickou úpravu skóre, ale na další bodový zisk už nikoliv.

Koše ČB: Pešák 6, Krejčí 4, Čierný 2, Tsybyktarov 2, Bínová 2, Klacková 1

Koše PV: Galíček 5, Havlová 3, Tichý 2, Vyroubal 1

 

 

1.zápas KK Brno – VKC Kolín 25:20 (20:14)

První zápas (který museli, z důvodu zpoždění jednoho z rozhodčích, pískat arbitři z Brna) provázela v prvním poločase neuvěřitelná přestřelka, když oba týmy zaznamenali celkem 34 košů za poločas, což je rekordem letošního ročníku ČKE. Na straně domácích se prosazovaly již tradičně dívky (zejména reprezentantky Jonáková, Škrobová a Fridrichová) a za hosty držel střelecký prapor zejména hrající trenér Matěj Kubíček, který dokázal z 12 střeleckých pokusů proměnit hned 7. Ve druhém poločase však oba týmy začali mnohem důsledněji bránit a střelecká úspěšnost byla rázem třetinová. VKC Kolín vycítil šanci na úspěch, ale po vyloučení Tomáše Sládka (za nesportovní chování) již nedokázal vyvinout na domácí potřebný tlak. Přestože hosté vyhráli druhý poločas 5:6, z výhry se zaslouženě radovali domácí.

Koše Brna: Jonáková E. 6, Bušík 5, Škrobová 4, Fridrichová 4, Věžník 3, Skála 2, Weissová 1

Koše Kolína: Kubíček 8, Sládek 4, Schwarz 2, Paďouková 2, Konigsmark 2, Hurdálková 1, Motáková 1

 

2.zápas KK Brno – VKC Kolín 23:9 (13:7)

Ve druhém utkání se opět ukázali v lepším světle domácí a během prvního poločasu si dokázali vytvořit opět šestikolový náskok, stejně jako v prvním zápase. Rozdílný byl však poločas druhý, neboť středočeský tým dokázal skórovat pouze dvakrát, a tak košový rozdíl mezi soupeři neustále narůstal. KK Brno tak dokázalo navázat na výkony z minulého kola a přelom roku stráví na čele tabulky, kde má dvoubodový náskok před obhájci titulu z Českých Budějovic.

Koše Brna: Jonáková E. 6, Ziegler 6, Skála 4, Jonáková Š. 3, Bušík 2, Fridrichová 2

Koše Kolína: Kubíček M. 3, Kubíček Š. 2,Břízová 1,Martínek 1, Konigsmark 1, Paďouková 1


Komentáře

komentáře Disqus