Starším žákům vládne bez porážky Brno NL

Ve víkendovém programu Ligy starších žáků se nakonec odehrálo pouze sedm zápasů oproti osmi plánovaným, neboť tým Kutné Hory se omluvil z turnaje v Šenově a svá utkání sehraje v náhradním termínu. Zatím neporažený tým KK Brno Nový Lískovec v čele s nejlepším střelcem této soutěže Filipem Kovářem přijel obhajovat první místo v tabulce do Kolína, kde se střetl s domácími Vembloudy a s úřadujícími mistry ČR z Prostějova.

VKC Kolín – KK Brno Nový Lískovec 0:16 (0:10)

Svěřenci trenéra Pernici doslova deklasovali domácí VKC Kolín a ukázali, kdo je aktuálně nejlepším týmem soutěže. Už na konci poločasu nebylo o vítězi pochyb a otázkou bylo, zda se domácím podaří vstřelit alespoň čestný úspěch, což se jim nakonec nepovedlo.

Koše za Brno NL: Kovář 4, Sázavský 4, Jemelíková 3, Leznar 3, Pospíšil 1, Cupáková 1

 

KK Brno Nový Lískovec – SK RG Prostějov 11:2 (8:1)

V nejočekávanějším utkání tohoto kola se střetl úřadující mistr České republiky z Prostějova s letošním lídrem této soutěže a výsledek byl nakonec jednoznačnější než se očekávalo. Brněnský tým zaslouženě zvítězil, bez porážky zůstává v čele tabulky (s neuvěřitelným plusovým skóre více než sta košů) a bude zajímavé sledovat, zda se v celé soutěži najde někdo, kdo bude schopen brněnské porazit.

Koše za Brno NL: Jemelíková 5, Kovář 2, Sázavský 2, Cupáková 1, Dlapa 1

Koše za PV: Foretová 1, Horká 1

 

VKC Kolín – KCC Sokol České Budějovice 4:10 (2:7)

Vyrovnaný byl tento zápas pouze z pohledu úspěšných střel dívek. V tomto pohledu to bylo 3:3, ale rozdíl šesti košů „utvořili“ chlapci, když ti z jižních Čech jasně přestříleli ty středočeské 7:1 a o vítězi zápasu bylo jasno.

Koše VKC: Dušková 1, Literová 1, Szotkewski 1, Šmikmátorová 1

Koše KCC: Kortuz 4, Součková L. 2, Jiřička 2, Urban 1, Součková S. 1

 

SK RG Prostějov – KCC Sokol České Budějovice 10:4 (4:3)

Vyrovnaný poločasový výsledek dával českobudějovickému týmu naději na bodový zisk proti favorizovanému týmu z Hané. Ve druhém poločase však dokázali Jihočeši skórovat pouze jedinkrát, což zákonitě na vítězství stačit nemohlo.

Koše PV: Ošťádal 3, Buriánek 2, Foretová 2, Lorenzová 2, Bartoš 1

Koše KCC: Jiřička 2, Kortuz 2

 

KC ZŠ Šenov – PKC Náchod 4:3 (4:3)

Ve velice vyrovnaném utkání se nakonec z vítězství radovali domácí, i když ve druhém poločase nedokázali skórovat ani jednou (dokonce ani z penalty). Ale ve druhém poločase nedokázali skórovat ani náchodští, a tak na konci zápasu platil stejný výsledek jako po prvním poločase.

 

PKC Náchod – TJ MS YMCA Znojmo 12:10 (3:7)

Znojemští vstoupili do zápasu skvěle a dokázali lehce navyšovat svůj náskok a vypadalo to, že bude jen otázkou rozdílu skóre, kterým tento zápas vyhrají. Ve druhém poločase se však představil zcela jiný Náchod a za 8 minut druhého poločasu bylo vyrovnáno. A nejen to v půlce druhého poločasu již byli náchodští ve vedení a to již nepustili a připsali si do tabulky páté letošní vítězství z osmi odehraných zápasů.

 

KC ZŠ Šenov – TJ MS YMCA Znojmo 17:9 (9:5)

V posledním zápase dne domácí tým Šenova nedal znojemským žádnou šanci a zaznamenal nejvyšší počet nastřílených košů celého kola. Tým bývalého reprezentačního kapitána Martina Vaculíka jasně zvítězil a v tabulce si připsal šestou výhru, která aktuálně stačí na průběžné druhé místo za neporaženým týmem z Brna Nového Lískovce.


Komentáře

komentáře Disqus