Po polovině základní části je první Brno

Dva dvojzápasy České korfbalové extraligy přinesly souboje sousedů v tabulce – KK Brno hostil Modré slony ze Znojma a případný vítěz tohoto dvojutkání se mohl vyšvihnout dokonce na čelo aktuální tabulky. Ve druhém dvojutkání se střetly VKC Kolín s SK RG Prostějov na hanácké palubovce a v tomto střetnutí šlo o přímý boj o čtvrté místo zajišťující účast v play-off.

1.zápas:   KK Brno – TJ MS YMCA Znojmo   25:20   (11:12)

První zápas jihomoravského derby začal nevídanou přestřelkou – po 113 odehraných vteřinách byl stav 2:2 a po necelých čtyřech minutách pak 4:4. Po tomto úchvatném začátku však přišla méně střelecky úspěšná pasáž plná zkažených nahrávek a nepřesností, ale i tak zápas pokračoval ve vysokém tempu a v poločase vedli hosté rozdílem jediného koše. Na začátku druhé půli se hosté udržovali vedení, ale lepší organizace hry brněnského týmu založená na střelecké potenci dívek (střelkyní kola se stala se 14 koši reprezentantka Eliška Jonáková) přinesla změnu skóre a domácí si získané vedení udrželi až do konce zápasu.

Koše Brna: Jonáková E. 8, Jonáková Š. 5, Vávra 4, Bušík 3, Fridrichová 2, Škrobová 1, Ziegler 1, Věžník 1

Koše Znojma: Žák 8, Podzemský 5, Malačka 3, Nguyen 3, Zábojová 1

 

2.zápas:   KK Brno – TJ MS YMCA Znojmo   24:23   (13:13)

Druhý zápas začal odlišně, nikoliv kanonádou, nýbrž však nepřesnostmi v pozměněných sestavám obou týmů, když jen na lavičce začali třeba Petr Malačka, Petra Škrobová či Ivan Vávra, který musel po zranění v prvním zápase do nemocnice na rentgen levé ruky s podezřením na frakturu malíčku. Vyrovnaný průběh utkání byl nejen v prvním poločase, který skončil 13:13, ale i v průběhu poločasu druhého, a tak plný bodový zisk pro domácí přinesla až úspěšná akce v poslední minutě. KK Brno tak po dvou vítězstvích bodově dotáhl KCC Sokol České Budějovice a tato dvojice má na čele tabulky již čtyřbodový náskok.

Koše Brna: Jonáková E. 6, Bušík 5, Věžník 4, Skála 4, Weissová 3, Šedý 1, Jonáková Š. 1

Koše Znojma: Podzemský 8, Nguyen 4, Malačka 3, Veselý 2, Žák 2, Ferkovičová 2, Zábojová 1, Simonidesová 1

 

 

1.zápas:   SK RG Prostějov – VKC Kolín   16:16   (6:9)

První zápas na Hané začali lépe hosté a v průběhu prvního poločasu si lehce vypracovali až šestikošový náskok, ale následně si domácí zlepšeným výkonem vytvořili do druhé půle přijatelnou výchozí pozici a hned z kraje druhého poločasu se jim podařilo vyrovnat a v dalším průběhu se oba týmy přetahovali o vedení a do poslední minuty vstupovali domácí s jednokošovým náskokem a 50 vteřin před koncem měli dokonce výhodu rozehrání volného hodu. Ten však rozehráli neúspěšně a dali kolínským možnost k vyrovnání a Tereza Paďouková dokázala skórovat, a tak výsledkem byla první remíza tohoto ročníku České korfbalové extraligy.

Koše PV: Zelinková 4, Vyroubal 3, Šnévajs 3, Lešanská 2, Šťastná 2, Galíček 2

Koše Kolína: Břízová 3, Motáková 2, Paďouková 2, Kubíček M. 2, Sládek 2, Kubíček Š. 2, Konigsmark 2, Milichovský 1

 

2.zápas:   SK RG Prostějov – VKC Kolín   22:23   (16:12)

Druhý zápas začali domácí výrazně lépe a díky úžasnému střeleckému představení Havlové a Zelinkové si udržovali neustále 3-4 košový náskok. S tímto rozdílem skončil i první poločas a domácí nedovolovali kolínským Vembloudům se košově přiblížit. S postupujícím časem však kolínský tým přeci jen začal stahovat náskok domácích a poprvé bylo skóre vyrovnané až 5 minut před koncem zápasu. Oba týmy vyvinuly maximální úsilí, aby dokázaly doslova urvat vítězství na svou stranu – šťastnější byli nakonec hosté, kterým výhru zajistil svým šestým košem v zápase hrající trenér a člen reprezentace České republiky Matěj Kubíček.

Koše PV: Havlová 8, Zelinková 4, Vyroubal 4, Šťastná 3, Lešanská 1, Galíček 1

Koše Kolína: Kubíček M. 6, Sládek 5, Paďouková 4, Motáková 3, Filip 3, Tvrdíková 1, Milichovský 1

 

Tabulka po 8 odehraných zápasech:

1. Brno, KK                                               8   6   0   2   176:129   12

2. České Budějovice, KCC Sokol             8   6   0   2   160:146   12

3. Znojmo Modří Sloni                              8   4   0   4   157:150   8

4. Kolín, VKC                                            8   2   1   5   146:181   5

5. Prostějov, SK RG                                  8   1   1   6   127:160   3


Komentáře

komentáře Disqus