Představení korfbalu na ZŠ Bohumínská v Ostravě

V úterý 2.prosince došlo k představení korfbalu v hodině tělesné výchovy na ZŠ Bohumínská v Ostravě. Korfbal je jediný smíšený kolektivní míčový sport na světě, který má již více než stoletou historii. Současně jej tedy hrají chlapci i děvčata a je ideální pro smíšenou výuku tělesné výchovy. Další předností je i absence násilí a rovnost všech hráčů na hřišti. Ukázkovou hodinu pro přítomné žáky i učitele vedl místopředseda Českého korfbalového svazu a bývalý reprezentant České republiky Lukáš Filip.

Český korfbalový svaz uspořádal tuto ukázku po domluvě s ředitelem školy Mgr. Markem Sládečkem, který rovněž ukázkovou hodinu se zájmem sledoval společně se svou zástupkyní Mgr. Lenkou Svozilovou a učiteli tělesné výchovy. ZŠ Bohumínská využila nabídky Českého korfbalového svazu a potřebné vybavení (2 korfbalové stojany s obroučkami a 2 korfbalové míče) si bezplatně zapůjčila na dobu šesti měsíců, po které se rozhodne, zda si jej odkoupí či vrátí zpět.

O ukázkovou hodinu již projevila i ZŠ Chrustova a přihlásit se mohou i další zájemci, a to na e-mailové adrese: [email protected]. Český korfbalový svaz je, po následné domluvě, schopen realizovat ukázku, poskytnout metodické materiály a případně rovněž zapůjčit potřebné vybavení.

Cílem je, ještě v tomto roce, odehrát školní soutěž v Moravskoslezkém kraji, ze kterého vzešel i vicemistr letošního ročníku Ligy mladších žáků KC ZŠ Šenov.


Komentáře

komentáře Disqus