Okénko do Korfballeague – 2.kolo

Po druhém kole nizozemské Korfballeague zůstaly na čele tabulky tři týmy s plným bodovým ziskem, a to PKC – jako vicemistr 2013/14, Dalto Driebergen a DVO Bennekom. Už od začátku je vidět, že boj o play-off bude vyrovnaný a je klidně možné, že právě třeba DVO může historicky poprvé postoupit do bojů o titul nizozemského mistra.

 

PKC – Blauw Wit 28:18

PKC potvrdilo roli velkého favorita a rozdílem třídy porazilo hosty z Amsterdamu a usadilo se na prvním místě tabulky. První koš zápasu dal sice Otto Fabius (anglický reprezentant ve službách modrobílých), ale bylo to v zápase naposledy, kdy se do vedení dostal hostující tým. PKC následně kontrolovalo vývoj zápasu, v poločase vedlo o 5 košů 14:9 a svůj náskok pravidelně navyšovalo až na konečný desetikošový rozdíl. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Danny den Dunnen s 9 koši.

 

OVVO - TOP 17:26

TOP odčinilo prohru z prvního kola a přesvědčivě porazilo OVVO, které se bude řadit mezi týmy bojující o setrvání v Korfballeague. Po dvou kolech má nulu na svém bodovém kontě a rovněž -13košů v tabulce skóre a na chvostu tabulky je společně s nováčkem KVS a ambiciózním LDODK.

 

LDODK – Dalto 24:26

LDODK prohrálo i druhý zápas a opět o dva koše. A i když si drží slušnou střeleckou potenci s průměrem 23 košů na zápas, má na kontě bodů nulu, což je aktuálně nepříjemné, ale dává solidní výhled do budoucna, přestože je čeká v příštím kole Fortuna Delft. Tento zápas byl vyrovnaný v celém průběhu a žádnému z týmů se nepovedlo udržet své vedení po delší dobu. Domácí tradičně drželi ve hře bratři Zwartovi, kteří nastříleli dohromady 13 košů, ale zápas definitivně zlomila donáškou nejlepší střelkyně Dalta Barbara Brouwer, která svým sedmým košem dala jistotu vítězství hostujícímu týmu.

 

KVS - Fortuna 10:28

Nováček Korfballeague dostal tvrdou lekci od zkušeného týmu z Delft a bude se z toho muset rychle vzpamatovat a pokusit se o víkendu překvapit DVO v Bennekomu, což se může jevit jako „mission impossible“, neboť DVO je zatím bez ztráty bodu a doma obvykle neprohrává.

 

KZ - DVO 24:26

Začátek zápasu byl plně v režii domácích, kteří po osmi minutách vedli už 7:1 a trenér hostující DVO Bennekom si musel vzít time-out, aby s nepříznivým vývojem něco udělal. A to se povedlo a ještě do poločasu se povedlo DVO srovnat na 12:12. Ve druhém poločase se týmy přetahovaly o vedení a pět minut před koncem bylo opět vyrovnáno na 21:21. V závěrečné přestřelce bylo úspěšnější DVO a zaslouženě si odváží vítězství a po dvou kolech má plný počet bodů (stejně jako vedoucí celek tabulky PKC).


Komentáře

komentáře Disqus