1.LIGA: Béčko Brna přestřílelo Tábor

V neděli 2.11. se odehrálo 2.kolo 1.ligy.

 

KK BRNO B - KC SPŠS TÁBOR 22:12 (9:8)

Brněnský B-tým se velmi těšil na své první zápasy v této sezóně, navíc když se při tom mohl předvést před domácím publikem. A překvapivě si cestu do „ochozů" domovské haly na Vojtove ulici našlo poměrně hodně fanoušků. Ti mohli mít ze začátku zápasu radost, protože velmi záhy získalo Brno vedení díky své kapitánce Barči Dvořákové (střelba ze střední vzdálenosti a proměněná penalta). Po výměně rolí se podařilo skórovat i druhé čtveřici vedené Martinou Weissovou, jejíž střelecká potence se snažila přesvědčit obecenstvo, že máme vyrovnané čtveřice. Náskok utěšeně narůstal až do cca 15. minuty prvního poločasu, kdy se brněnský „košostroj" zastavil a Tábor i díky nasazení své zřejmě nejzkušenější opory Dana Valeše se dostal do zápasu. Brno v té chvíli vypadalo bezradně - neúspěšné útoky končící ve valné většině po první střele, anebo nepřesná muška při delších útocích. Zato Táboru se dařilo skórovat z velké vzdálenosti, anebo po standardních situacích. Brno mohlo být rádo, že udrželo nejtěsnější náskok do druhého poločasu.

  
Na straně Brna došlo ke dvěma změnám - místo mladé naděje Domči Drábkové nastoupila zkušená harcovnice Štěpánka Jonáková a slovenskou akvizici Sláva Majorského vystřídal také hráč vyrůstající v Prievidzi Juraj Kyseľ. Brno si řeklo, co zlepšit a osud tomu chtěl, že ve druhém poločase nenašel Tábor na hru Brna recept - najednou střely nacházely obroučku, útoky byly díky vítězným doskokům delší a luxusní vítězství o 10 košů nenasvědčovalo, že šlo o poměrně vyrovnaný zápas. Za zmínku stojí ještě největší aplaus, který sklidila navrátivší se brněnská naděje Domča od brněnských fanoušků za svůj první vstřelený koš v seniorské kategorii - gratulujeme!  

Střelci zápasu na webu ČKS: http://korfbal.cz/match/470


KC SPŠS TÁBOR - KK BRNO B 24:25 (9:11)

Do druhého zápasu zamíchaly oba týmy svými sestavami - Brno doufalo, že naváže na úspěšnou fazónu z druhého poločasu předešlého utkání, Tábor zase doufal, že změna ve čtveřicích pomůže nabourat brněnskou naději na plný bodový zisk. Zdálo se, že se hraje ve stejném tempu, v jakém se odehrálo první utkání. Tábor díky vysoké úspěšnosti střel z velké vzdálenosti, kvalitnímu doskoku a tlaku do koše, které sudí často posuzovali jako brněnské fauly, dokázal držet krok s Brňany, kterým se nepodařilo odskočit výrazným rozdílem. Bohužel již v prvním poločase došlo ke svalové křeči u nejlepšího brněnského kluka Jirky Zieglera - ten byl střídán stejně kvalitním hráčem obvykle nastupujícím za brněnské áčko Martinem Skálou. Na hřišti byly vidět krásné souboje, ze kterých po prvním poločase vyšlo vítězně Brno. 
Tábor ovšem nesložil zbraně a díky výše uvedeným kvalitám držel s Brnem krok. Ačkoli si Brno vypracovalo větší než dvoubodový náskok, neopakovala se situace z prvního zápasu. Tábor mnohdy snadno zaskóroval, kdy se mohl opírat o výborný doskok, anebo těžil ze svého tlaku a odpískaných penalt. Brněnský náskok se postupně ztenčoval až na rozdíl jediného koše cca minutu před koncem. V ten moment došlo při přechodu míče do brněnského útoku k předskočení táborským obráncem a relativně neznatelnému faulu, který rozhodčí posoudili snad až příliš úzkostlivě a Brňané dostali šanci na zahrávání trestného hodu. Skórovali a Brno šlo bránit dvoukošové vedení. Bohužel hned z prvního útoku obdrželo koš, ale k vítězství jim stačilo udržet míč v útočné zóně cca 35 sekund, tzn. min. jeden úspěšný doskok střely, která se otře o obroučku. Drama bylo sice veliké, ale Brňanům se to nakonec podařilo, a tak slavilo plný bodový zisk.  

Střelci zápasu na webu ČKS: http://korfbal.cz/match/471

  


Komentáře

komentáře Disqus