Česká republika – Rusko 26:18 (18:9)

Reprezentace České republiky se v poslední den evropského šampionátu střetla o konečné páté místo s Ruskem, se kterým se ještě nikdy na Mistrovství Evropy nesetkala. Již před zápasem ale bylo jasné, že ruská reprezentace dosáhne na svůj nejlepší výsledek v rámci ME (v roce 2010 totiž skončila na osmém místě a v roce 2006 na místě sedmém), zatímco pro naši reprezentaci je bude jednat o nejméně výsledkově povedené Mistrovství Evropy v historii.

Čeští reprezentanti, i s vědomím toho, že dosáhnou nejhoršího výsledku na ME, vstoupili do zápasu odhodlaně a předvedli výborný výkon. Svěřencům trenérské dvojice Honzíček – Kracík se takový první poločas za celé ME nepovedl – 18 košů, úchvatné střelecké představení v podání českých reprezentantů, kteří jako by si chtěli vynahradit nízkou úspěšnost z předchozích utkání na tomto šampionátu. Odměnou jim bylo více než luxusní poločasové vedení 18:9.

I do druhého poločasu vstoupili naši reprezentanti velice dobře a zodpovědným výkonem si vypracovali až desetikošové vedení, které pak bez větších problémů dokázali udržovat až do samého závěru utkání. Trenéři obou týmů tak mohli dát šanci i náhradníkům, neboť o výsledku bylo rozhodnuto. Konečné skóre 26:18 je příjemným zakončením Mistrovství Evropy 2014 a znamená pro Českou republiku celkové 5. místo.

Střelci za ČR: Krejčí 6, Nasadilová 5, Bláha 4, Klacková 3, Pešák 2, Jonáková 2, Podzemský 2, Žák 1, Kubíček 1

 


Komentáře

komentáře Disqus