3. volný den české reprezentace

Třetí volný den na evropském šampionátu využila reprezentace České republiky opět k regeneraci, neboť pořadatelé ji naplánovali trénink již na devátou hodinu ranní, což nebylo příliš moudré. Včera večer totiž hráli poslední zápas dne a z důvodu dopingové kontroly strávili naši ještě dosti dlouhou dobu čekáním na vybrané spoluhráče, kteří museli, pod dohledem dopingových komisařů a komisařek, odevzdat své vzorky. Za náš tým byli vybráni Petra Škrobová, která to zvládla celkem rychle a Ivan Žák, který pod dohledem komisařů strávil více než hodinu a vypil značné množství tekutin. Reprezentanti však, jako jeden tým, počkali na svého nejmenšího a v tu chvíli i tekutinami nejnaplněnějšího spoluhráče a společně opouštěli halu až po jedenácté hodině večerní.

Dnešní zápasy pak rozhodly o konečném pořadí na 9.-16.místě. Poslední místo zůstalo na tým Walesu, který Turky v základní skupině porazil a skončil v ní nakonec na druhém místě, ale v dalším průběhu turnaje již zvítězit nedokázal a propadl se na poslední místo.

Slovensko, stejně jako před čtyřmi lety v Rotterdamu, hrálo o konečné 13.místo se Srbskem, ale tentokráte zvítězit nedokázalo (v roce 2010 vyhráli Slováci 21:14 a skončili třináctí) a rozloučilo se s turnajem na čtrnáctém místě, ale přesto si odváží cennou trofej Europa Bowl 2014 za vítězství nad Tureckem.

V dalším zápase, který bychom nazvat jako jakési britské derby, se střetly reprezentace Skotska a Irska. Skoti udělali velký výkonnostní pokrok a zaslouženě vybojovali 11.místo.

Posledním zápasem pak byl šlágr dne mezi seskupivšími z nejlepší osmičky. Oba týmy předvedli velice bojovný korfbal, s plným nasazením. Katalánci vedli od poloviny prvního poločasu a vedení si udrželi až do poslední minuty. Němci dokonce získali možnost zápas vyrovnat, když prohrávali o jeden koš, měli šanci na poslední útok – do konce zbývalo necelých 30 vteřin – ale v touto možností nenaložili dobře a z devátého místa se tak mohli radovat Katalánci.

Výsledky finálových utkání skupiny o 9.-16.místo:

Zápas o 15.-16.místo: Wales – Turecko 11:14

Zápas o 13.-14.místo: Slovensko – Srbsko 11:15

Zápas o 11.-12.místo: Irsko – Skotsko 14:18

Zápas o 9.-10.místo: Německo – Katalánsko 17:18

  

Program finálového dne o 1.-8.místo:

Zápas o 7.místo:  12:00    Maďarsko - Polsko 

Zápas o 5.místo:  14:00   Česká republika - Rusko

Zápas o 3.místo:  16:00   Portugalsko - Anglie

Finále:  18:00   Holandsko - Belgie


Komentáře

komentáře Disqus