Volný den české reprezentace

Volný den na evropském šampionátu využili téměř všechny týmy k regeneraci a rovněž k návštěvě Porta – historického města na břehu Atlantského oceánu, které je proslavené ještě z dob koloniálního rozmachu. I nyní je možné v centru města vidět, jak bohaté Porto bylo – honosné domy, velké množství bankovních institucí ve vznešených budovách a mnoho turistických lákadel. Porto si i v současnosti udržuje statut často navštěvovaného velkoměsta – historickým centrem křižují vyhlídkové autobusy, které jsou neustále plné turistů. Všudypřítomné jsou typické portugalské kavárničky a samozřejmě obchody se suvenýry a s portským vínem, se kterým se zde můžete setkat doslova na každém kroku. Typickým obrázkem hlavního náměstí je, stejně jako v Praze na Václavském náměstí, jezdecká socha – i zde mají „svého svatého Václava“…je jím ale D.Pedro IV – představitel velkoměsta Porta z devatenáctého století.

Jednotlivé národní reprezentace tak vyrazili do víru velkoměsta, stejně jako týmy Jury a rozhodčích. Na obrázku můžete vidět českého rozhodčího Lukáše Pazourka před nástupem na jednu z vyhlídkových jízd. Lukáš Pazourek má za sebou jedinečnou sezónu – jako jediný rozhodčí byl na obou evropských šampionátech, což je zcela unikátní a je to obrovské ocenění pro něj samotného, ale i pro český korfbal.

Česká reprezentace využila dopolední hodiny dnešního dne k návštěvě města a rovněž vyzkoušela teplotu oceánu, která i v těchto dnech zůstává velice příjemná.

Od 16.00 místního času se ale vrátili reprezentanti k svému hlavnímu úkolu a tím je dnes příprava na zítřejší veledůležitý zápas proti Katalánsku, který bezpodmínečně musí naše reprezentace vyhrát, aby se vyhnula nepříjemným soubojům s týmy ze spodní poloviny šampionátu, a aby se vrátila zpět do bojů o medaile, kde je místo je pro jeden z těchto dvou týmů. Stejná situace je i ve skupině A, kde se o jedno místo poperou týmy Ruska a Německa, kde na poraženého, stejně jako v naší skupině, zbude pouze boj o konečné 9.místo.


Komentáře

komentáře Disqus