Reprezentace sehrála tréninkový zápas proti Anglii

Reprezentanti měli dnes odpoledne na programu první trénink před zahájením šampionátu. Trenérské duo Honzíček-Kracík se dohodlo s anglickým trenérem Davidem Bucklandem a v rámci spojeného dvouhodinového tréninku naší a anglické reprezentace sehrálo tréninkový zápas. Hrálo se na tři třetiny v délce 20 minut – 15 minut – 15 minut a zároveň tak hráči obou týmů poskytli testování připravenosti časomíry a shot-clocku pro přítomné portugalské pořadatele.

Do první třetiny vstoupili lépe hráči anglického výběru a rychle vedli 3:1, ale stejně rychle dokázali naši vyrovnat na 3:3 díky střelám Lenky Nasadilové a Denisy Kolářové (třetí koš dávala s bolestí ve tváři Denisa, která následně ze zápasu odstoupila a věřme, že se dá do zítřejšího ostrého startu šampionátu plně do pořádku). V dalším průběhu první třetiny byli naši lepší a dokázali ji celkem s přehledem vyhrát 9:4.


V dalším dvou (pouze patnáctiminutových) třetinách byli ale úspěšnější angličtí hráči a vyhráli je 8:5 a 7:4, což stanovilo celkový výsledek na 19:18 ve prospěch anglického týmu. Čeští trenéři hodnotili velice pozitivně předvedenou hru, zejména pak nové prvky, kterými by chtěli přehrát své budoucí soupeře. Do zápasu nezasáhla Martina Klacková, která po prodělané nemoci zůstala, po konzultaci s lékařkou týmu Martinou Boumanovou, v hotelu, aby byla stoprocentně připravena na zítřejší veledůležitý vstup do turnaje. 

Zítra ve 20 hodin místního času (21.00 středoevropského) vyběhnou naši reprezentanti k prvnímu utkání, a to proti domácímu Portugalsku ihned po slavnostním zahájení turnaje.   


Komentáře

komentáře Disqus