Poslední soustředění před ME 2014

Poslední soustředění před ME 2014 (Maia, Portugalsko) se konalo, jako již tradičně, v Kostelci nad Černými lesy. Trenérská dvojice Radek Honzíček a Ivo Kracík nakonec přivítala pouze 12 schopných reprezentantů, neboť Eliška Jonáková zůstala doma s virovým onemocněním a Tomáš Veselý z důvodu výronu kotníku sledoval tréninky jen z lavičky. Reprezentanti absolvovali 4 tréninkové bloky, které ještě byly proloženy plánovanou návštěvou sportovní redakce České televize pod vedením Honzy Smetany, který zde natočil dokument pro Olympijský magazín, který bude k vidění na obrazovkách České televize již tento či příští čtvrtek.

  
Další návštěva, tentokráte neplánovaná, byla z Antidopingového výboru České republiky. Komisaři odebrali vzorky čtyřem vylosovaným reprezentantům – tedy 2 ženám a 2 mužům.

  
Vedení národního týmu řešilo i zdravotní trable vycházející hvězdy českého korfbalu – Tomáše Veselého, který si ve čtvrtek na tréninku ve Znojmě silně podvrtl kotník a narychlo svolané lékařské konzilium ve složení doktorka Martina Boumanová a fyzioterapeutka Veronika Arnetová muselo konstatovat, že Tomášův kotník bude vyžadovat delší léčbu a určitě nebude ve stoprocentním pořádku do zahájení šampionátu. Realizační tým reprezentace České republiky tak narychlo dopsal na soupisku pro Mistrovství Evropy 2014 prvního náhradníka, kterým je Petr Pešák z KCC Sokol České Budějovice a který odcestuje do Portugalska, aby pomohl národnímu týmu v bojích o evropské medaile a postup na Mistrovství světa 2015.  

  
Členové české výpravy tedy již balí kufry, neboť odlet do Porta je naplánován na čtvrteční večer, kdy reprezentanti odlétají z pražského letiště přes německý Frankfurt do Portugalska. V pátek mají, již přímo v Maie, na programu tréninkový zápas proti výběru Anglie a v sobotu po slavnostním zahájení je čeká úvodní utkání proti domácímu Portugalsku.


Komentáře

komentáře Disqus