MLADŠÍ ŽÁCI: Budějovice a Prostějov zůstali po 1.kole neporaženi

Z009: Brno, KK Nový Lískovec (A)- České Budějovice, KCC Sokol (A) 2:3 (1:3)

Hned první utkání bylo nejvyrovnanějším soubojem celého dne. Do vedení šli ve třetí minutě Jihočeši z krátké vzdálenosti a minutu na to se jim povedla hezká donáška. Pak měli brněnští spoustu slibných střel, zejména z delších vzdáleností, koš však z blízka přidaly Budějovice. Už to vypadalo, že je pro brněnské koš zakletý, ale v poslední minutě protrhli smůlu a skórovali z donášky. Po přestávce vyrovnaný souboj pokračoval, Nový Lískovec byl o něco lepší, ale stále je zrazovala koncovka. V 19. minutě se Brnu podařilo snížit na rozdíl jediného koše, závěr si ale Jihočeši pohlídali.

Střelci zápasu: http://korfbal.cz/match/423


Z008: České Budějovice, KCC Sokol (A) - Kutná Hora, SK AFK Respo (B) 8:3 (6:1)

Ke druhému utkání nastoupily rozjeté Budějovice proti domácím a hned z prvního útoku se jim podařilo ze střední vzdálenosti vstřelit koš. Na něj navázaly v páté minutě proměněnou penaltou. Pak se prosadila Kutná Hora ze střední vzdálenosti, za minutu už to ale opět bylo o dva koše, to Jihočeši skórovali také ze střední vzdálenosti. Konec poločasu se domácím vůbec nepodařil a během tří minut dostali dva koše z donášek a jeden ze střední vzdálenosti a bylo prakticky rozhodnuto. Druhý poločas už byl o něco vyrovnanější, Budějovice zvýšily z dálky, kutnohorští odpověděli dvěma koši, jedním z dálky a druhým z penalty. Poslední slovo měli hosté, kteří ze střední vzdálenosti upravili na konečných 8:3. Nepříjemnou událostí bylo zranění domácí kapitánky hned ve třetí minutě, které si vyžádá nejméně 2 týdny léčení.

Střelci zápasu:http://korfbal.cz/match/422


Z028: Kutná Hora, SK AFK Respo (B) - Brno, KK Nový Lískovec (A) 2:10 (1:5)

Kutná Hora poslala do hry další hráče z lavičky a na jejich výkonu to bylo znát. Nováčci se seznamovali s některými pravidly až během hry, přesto bojovali statečně. Domácí šli dokonce z donášky do vedení. Pak se ale začali prosazovat šikovní brněnští hráči. Nejprve vyrovnali z donášky a pak povedenou sérií hodů z dálky stanovili poločasové skóre na 1:5. Na to Brno navázalo hned po poločasové přestávce, kdy další povedenou střelou z dálky a dvakrát z blízka zvýšilo už na 1:8. Pak už padaly koše ze středních vzdáleností, jednou se trefili domácí a dvakrát hosté.

Střelci zápasu: http://korfbal.cz/match/600


Z007: Kutná Hora, SK AFK Respo (B) - České Budějovice, KCC Sokol (A) 3:6 (2:3)

Poslední utkání hracího dne mělo být celkem jasnou záležitostí hostí, ale domácí nechtěli dát svou kůži lacino. A začali pěkně od podlahy a ze střední vzdálenosti a z penalty získali vedení 2:0. Hosté se rozjížděli pomaleji, přesto do poločasu dokázali skóre otočit, to se třikrát prosadili z delších vzdáleností. Ve druhém poločase už tempo hry poněkud opadlo, Jihočeši odskočili až na 2:6 proměněnou penaltou a dvakrát z blízka. Skóre zápasu uzavřela ve 28.minutě Kutná Hora z krátké vzdálenosti.

Střelci zápasu: http://korfbal.cz/match/421


Shrnutí hracího dne

Na všech hráčích bylo vidět, že jde o první zápasy v sezóně, bylo k vidění hodně technických chyb a nepřesných střel, na druhou stranu předvedli i několik pohledných akcí.


Zápasy v Brně:

Brno, KK (A) SK Plhov Náchod (B) 8:4 (5:2)

Brno, KK (A) Znojmo Modří Sloni (A) 4:7 (0:2)

SK Plhov Náchod (B) Prostějov, SK RG (B) 0:12 (0:7)

Znojmo Modří Sloni (A) SK Plhov Náchod (B) 11:2 (5:1)

Prostějov, SK RG (B) Znojmo Modří Sloni (A) 11:4 (7:1)šuh


Komentáře

komentáře Disqus