Druhé přípravné utkání ČR - Německo

Česká republika - Německo 17:24

Druhý zápas se hrál na regulérní hrací dobu, tedy 2x25 čistého času.  Trenérská dvojice Honzíček, Kracík poslala do zápasu následující  zahajovací sestavu - útok: Krejčí, Podzemský, Klacková, Nasadilová a  obrana: Veselý, Bláha, Kolářová, Zábojová. 

Hned od začátku bylo vidět, že Němci si dopolední porážku nechtějí nechat  líbit a souboje tak byly daleko ostřejší a hlavně tempo bylo o dvě rychlosti  vyšší. Naši reprezentanti povzbuzeni z výsledku prvního zápasu začali  bránit blízko a snažili se narušit útok Němců hned v začátku. Naproti tomu Němci  věděli, že musí něco  změnit, a tak bylo k vidění daleko více střel a snaha o druhou šanci, střelba za košem a i úniky do donášek. Náš výběr chtěl hrát kombinačně, blíže u koše - s využitím prostoru za košem. Hned několikrát se podařilo reprezentantům se lvíčkem na prsou  dodržet stanovenou taktiku a zamotat v obraně tak Němcům řádně hlavy a  střílet z volných pozic, ale problém byl v úspěšnosti zakončení.  Naopak Němci našli svoji střeleckou mušku a dařilo se jim zakončovat i  z obtížnějších pozic, a tak poločas byl 9:10 ve prospěch německé reprezentace.

Značně odměněná sestava měla za úkol zastavit nepříznivý vývoj a otočit zápas v náš prospěch. To se ovšem nestalo. Nechybělo nasazení, ale přesné zakončení zůstalo v šatně. Zápas nakonec skočil 17:24 a trenéři tak  mají spousty nahraného materiálu k analýze.  Nedá se říci, že Češi  hráli horší korfbal, nebo že by špatně bránili, ale tragická úspěšnost  srážela jejich snahu o lepší výsledek.
Nejlepší střelkyně byla Martina Klacková s 4 koši.

 Zítra reprezentaci čekaji dva tréninky v Benekkomu a večerní zápas proti místnímu klubu.


Komentáře

komentáře Disqus