EXTRALIGA: V Českých Budějovicích si domácí a hostující Znojmo rozdělili body

První kolo ČKE svedlo dohromady celky z Č. Budějovic a Znojma. Domácí Jihočeši museli nastoupit ve značně obměněné sestavě v porovnání s posledním finále, když absentoval Jakub Bláha, který doléčuje zranění zad, a další dvě členky týmu mají radostnější starosti s narozením potomka. Znojemští naopak spoléhají na své mladé hráče, když hned čtyři mladí reprezentanti z posledního ME do 21 let nastoupili v základní sestavě.

ČKE 003: KCC Sokol České Budějovice - TJ Znojmo MS YMCA   16:15 (11:9)

První zápas začali lépe Jihočeši, když se jim podařilo několika přenými zakončeními ze střední vzdálenosti jít do vedení 6:2. Naopak soupeř se snažil svojí obvyklou rychlou kombinační hrou přehrát obranu soupeře, ale jeho střely z dálky neměli tu správnou přesnost. S přibývajícími minutami bylo vidět, že pro obě družstva to je první ligové utkání v sezóně, protože oba týmy produkovaly až příliš mnoho nevynucených chyb způsobených špatnou souhrou nebo pohybem. Nicméně Budějovice si stále držely mírné vedení a do druhé půle šly s náskokem 2 košů.

Do druhého poločasu nastoupily obě družstva bez střídání, ale 10 minutová pauza jim bohužel nepomohla k lepšímu zakončení. Koše na obou stranách přibývaly jen pozvolna a hra byla často přerušovaná hvizdem rozhodčího Bádera z důvodu nedovoleného bránění nebo prorážení. Jihočeši promarnili několik vyložených šancí blízko koše, ale stále se jim dařilo držet hosty ze Znojma s odstupem dvou košů. V posledních dvou minutách se přeci jen podařilo hostům snížit na rozdíl jediného koše, ale úplný závěr si Budějovice pohlídaly a připsaly si první výhru v letošní sezóně.


ČKE 004: KCC Sokol České Budějovice - TJ Znojmo MS YMCA   18:25 (13:14) 

Do druhého zápasu nastoupily oba týmy v lehce pozměněných sestavách. Úvod opět vyšel domácím a téměř celou první půlku se jim dařilo zakončovat svoje šance z různých vzdáleností. Nicméně s přibývajícími minutami bylo vidět, že znojemští získávají herní převahu a to zejména daleko lepším pohybem. Domácí v závěru první půle úplně odešli fyzicky a dovolili hostům skórovat z jednoduchých pozic. Znojmo se tak poprvé dostalo do vedení jediného koše, a to byla předzvěst obratu v utkání.

Začátek druhého poločasu byl ještě vyrovnaný, když se domácím podařilo dorovnat na stav 16:16, ale posledních 15 minut patřilo jednoznačně Znojmu, když je vyhrálo 9:2 a celkově 25:18. Rozhodla lepší fyzička a celkově méně chyb v útoku Moravanů. Dělba bodů ze dvou zápasů byla spravedlivým výsledkem při prvním měření sil.


Komentáře

komentáře Disqus